Sök och småträning

Söket i tisdags gick bra, vi var vid krossen vilket inte är bästa stället men det är ok, det blir lite onödigt långa transporter bara. Inget speciellt att anmärka på, jag gjorde om ett skick där hon gick ut men sen sneddade men i övrigt inget särskilt. Hon drog lite snett på något skick på andra sidan också men hon jobbar sig genom både på djupet och nära så det är ok. Upplägget var blandat med både lösa påvis och tävlingsmässiga. För ovanlighets skull filmade vi lite. Det som går bra är att avlämningarna funkar så mycket bättre, otroligt skönt! Jag hjälper henne lite extra på första skicket eftersom det var en ganska lång transportsträcka in i skogen på första figge, det var nog en bit över 50 m in till figgen.

Igår och i förrgår körde vi lite övningar hemma men jag var nog inte riktigt i rätt sinnesstämning. Jag har konstaterat jag jag trots att jag verkligen försöker inte riktigt belönar enbart rätt beteende i krypet. Jag tycker det är svårt att få till rätt teknik! Är armbågarna i är bakdelen hög, går jag för sakta drar hon framåt men går jag fortare blir hon hög. Supersvårt! Så jag blev lite irriterad och även om jag inte lät det gå ut över henne blir jag en sämre tränare för henne. Jag tror jag ska fortsätta med mjukost men extra noga med tekniken och sen köra med belöning utanför i övrigt. Vi gjorde lite framåtsändande som gick bra, fortfarande med mycket hjälper men vi gjorde även utan riktningsvisare och det gick ganska bra. Jag behöver nog bara fortsätta så och faktiskt träna det så kanske det går framåt tillslut. Vi gjorde även lite vittringsövningar med många pinnar och det gick ganska bra. Det blir svårt när jag busar upp henne innan men det går lite bättre för varje träning. Fjärren är också svår, jag har kommit fram till att jag vill ha ett “renare” bakåt-sitt från stå men det är svårt att få till även med hjälper. Hon sätter gärna om baken även om hon inte flyttar framåt. Får jag till rörelsen med stadga även i baktassarna tror jag det kommer ge bättre förståelse för momentet och det ser även snyggare ut. Jag lyckades få till några riktigt snygga skiften i köket med handhjälper men det kommer krävas många repetitioner för att få till förståelsen. Jag jobbar även med att boosta fjärren med få skiften på långt avstånd med aktiv belöning för att få en bra känsla i henne. Vi hann även med lite följ med stegförflyttningar bakåt längs vägg vilka börjar se riktigt bra ut. Hon har en bra känsla där även om positionen inte är helt perfekt. Några tungapporteringar gjorde vi med lite varierande resultat, den lättare plockar hon utan problem så länge den inte ligger i löst gräs som kan hamna på tungan. Lilla prinsessan…. Den tyngre apporten introducerade jag idag för först gången på länge eftersom jag känner att hon nu fått en bättre känsla i momentet. Hon blev inte så glad över tyngden men vi fick till en riktigt snygg apportering (av tre, en ok, en dålig och en bra). Jag tänker att jag ska blanda lite mellan den tyngre och den lättare för att bibehålla en bra känsla.

Jag hade egentligen velat åka iväg och träna något idag men det känns inte som jag hinner med allt som ska fixas inför midsommar och dessutom är vädret inte så inspirerande. Körde några fjärrskiften i köket, får se om jag orkar med lite kryp ute innan vi åker. Det blev i alla fall 5km promenaden idag liksom igår, så nu hoppas jag hundarna kan tänka sig att slappna av i bilen när vi reser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *