Midsommarhelg

Det har inte blivit mycket tränat i helgen som varit. En del miljöträning har vi i och för sig utsatt oss för, både med sova borta, gå på fest och röra oss i störiga miljöer. Hundarna var med till midsommarstången och där körde vi några enkla 2015-06-20 10.14.25övningar för att öva på att fokusera bland folk och det gick bra. I övrigt har de mest fått hänga med och vi har gått rätt mycket promenader. Det har varit lite extra jobbigt för Sookie som går upp i varv av all kanindoft överallt men Polka har varit ganska lugn. Samtidigt tar det även på hennes krafter att vara iväg så det blir skönt att komma tillbaka till den vanliga lunken nu igen. Jag upplever att Polka blivit mer närhetssökande på senaste tiden, typ sen löpet gick över. Hon vill gärna ligga och sova i knät och kryper upp nära, nära. Visserligen väldigt mysigt men jag blir lite nojig över att hon skulle må dåligt eftersom hon blir sån då med. Å andra sidan har jag inte sett några andra tecken på sjukdom så det kan även vara ett resultat av hormoner och att hon börjar lita mer och mer på oss. Under tiden hon har varit hos oss har hon blivit mer och mer närhetssökande. Supersöt är hon i alla fall jag ska fortsätter hålla koll på allmäntillståndet och hoppas inte att det är något särskilt annat.

Imorgon blir det träning på klubben och vi ska då fokusera på: gruppmoment och kedjor (kort följ, sätt under gång, inkallning med ställ – > belöning bakom) (ruta med target, hoppapport, metallapport, vittring – > belöna transport), utöver detta ska vi se till att få lite hjälp med fjärrkommendering och vittringsutläggning och vittringspinnesöverlämning med ingång på plan. Separat kommer vi även träna lite fritt följ, framåtsändande och avlämningar samt göra några skick på rutan. Hemmavid ska jag försöka få till lite kryp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *