Woho-spår!

Igår var vi i Söderköping och tittade på lydnadstävling och peppade Jenny och Riley som gjorde en fin runda! Det var kul och efteråt fick vi lite träningshjälp på ny plan med publik. Vi gjorde lite ingångar på plan, fritt följ, hopp med bollapport, fjärr och inkallningar. Det gick rätt bra, hon var peppig och inte särskilt påverkad av miljön. Nu gjorde vi ganska enkla saker och fjärren blev dessutom kanske inte superbra på avstånd men jag var glad över att hon fixade miljön ändå. Vi behöver öva mer med TL bakom för hon låser sig fortfarande på personen bakom i fjärren. Vi fick dessutom lite framflyttning på alla ställande-skiften och något även på läggandena medan bakåtsitten var rätt bra. Däremot hade hon fin attityd och kändes trygg vilket ändå får ses som framsteg. Stadgan och bakåt-tanken kommer nog med tid och träning. I följet tränger hon en del men det som var skönt att se var att vi kunde gå ganska långa följ och fortfarande ha bra kontakt och att hon faktiskt inte släpper trots störningarna. 2014-05-02 18.55.56

Idag körde vi faktiskt spår på kvällen! Polka fick ett spår i skogen bakom huset på ca 800 m med 10 pinnar + slut. En pinne var dessutom skogspinne men hon plockade med sig alla in och gjorde dessutom ett riktigt fint spårarbete! Hon lämnar spåret tre gånger varav en gång när hon försökte gena i en vinkel (som jag stoppade och såg till att den blev ordentlig). Tappen var små och inte mycket att säga om. Det ena kom i mitten av spåret och det andra i slutet, genandet räknar jag inte som ett tapp utan det är något annat som vi också måste öva på. Det som jag kanske gjorde annorlunda idag var att jag verkligen bromsade i linan. Förut har jag bromsat så jag hängt med men idag såg jag till att vi höll ett lågt tempo hela vägen och att vi tog det lugnt vid pinnarna. Det kändes som vi fick en lite lugnare känsla vilket hjälper till med spår-noggrannheten. Spåret gick längs med stigar, över stigar, berg och på olika underlag så det var ett lite småsvårt spår. Liggtiden var nog 1,5 timma. Det var väldigt skönt att se att vi kunde lyckas få till bra spårande även på hemmaplan. Nu måste jag bara köpa några ordentliga handskar så jag kan hålla mot ordentligt i linan i fortsättningen! Sätter in en gammal bild som påminnelse att vi har klarat ett helt elitspår och att jag har en mycket duktig spårhund som älskar sitt jobb!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *