Kurs och tävlingspepp

I helgen var vi på sommarkurs med Ditte och Helene. Mycket trevligt och givande! Det var mycket anteckningar att gå genom! Första dagen gick vi genom en typ av hinderbana med olika störningar som var lite svåra för oss. Polka reagerar ju på sånt som är annorlunda och på vårt första pass med Ditte dagen efter pratade vi en del om osäkerheter och hur vi kan jobba med det. Några idéer som vi tar med oss från det passet:

Gör annorlunda saker på hemmaplan! Lägg in agilityhinder, gå på olika underlag, använd musik, testa olika gångstilar, gör helt enkelt mycket olika saker i känd miljö. Allt för att stärka henne och utveckla vårt samarbete.

Samma pass pratade vi också läggande och jag inser att jag behöver köra mer med target. Nu gjorde hon faktiskt bra lägganden båda igår och idag så just nu kan vi ligga lite lågt med den träningen. Många fler idéer kom också upp och jag har dom sparade på film och får gå tillbaka när problemet kommer upp igen. Andra passet med Ditte körde jag en kedja. Infon från det var att vi fixade det rätt bra men att det finns saker kvar att jobba med. Söndagen fokuserade jag på ställanden, rutan, fotgående och sättande under gång. Trevlig helg och bra träning!

Igår körde vi igenom hela klass 3 med kommendering och det blev en bra avstämning. Ingång på plan och överlämning av vittringspinne gick helt ok, hon var lite för intresserad av påsen men jag får se till att sätta henne en halvmeter bakom mig så kommer det nog funka bra. Fotgåendet var bra, hon blev lite störd och jag gick lite sämre än vad jag gör på vanlig träning men jag belönade upp det en del så det kändes bra. Något snett sittande och lite vinglande men överlag mycket bra! Jag fick också bra tips under passen med Helene. Något jag måste tänka på är att gå ordentliga svängar även under kommendering. Jag börjar lätt tänka för mycket och går annorlunda, det behöver jag öva på. Samt att andas och se framåt! Vi går tillsammans men inte i samma bubbla. Ett stort problem har blivit sättande under gång där vi kom fram till att hon inte kan ställa om från följet. Vi ska göra några korta följ och sedan belöna upp sättandet och även lägga in ett dk för att underlätta för henne. Inkallning med ställande var helt ok men vi behöver jobba upp bättre ställanden. Igår gick det ganska sakta i kedjan så jag ska köra lite med bollkastaren för att få upp förväntan bakåt. Andra tips som vi ska testa efterhand är att lägga belöningen högre och längre bort.

Rutan funkade även väldigt bra på kursen, lite sämre utan target i högt gräs igår men jag kunde omdirigera så hon hamnade i rutan. Ställandena i rutan har funkat ganska bra på senaste tid, jag behöver fortsätta belöna upp stadgan och snabbheten i ställandet. Inkallningen och läggandet funkar bra. Hon har en tendens att lägga tassarna på främre bandet så jag behöver köra några rutskicka med target långt bak så hon inte hamnar där framme. Hoppapport går bra utöver tugget så vi behöver köra några omvända lockande ingångar för att påminna om att inte tugga. Metallen går bra. Vittringen gick bra igår utom att hon faktiskt la sig när vi väntade på TL i utläggandet. Hon hade överlag ett dåligt sittande igår och la sig även i första sittande i grupp men jag tror även där att jag har belönat lite för mycket boll och inte i position. Andra sittandet var kort och det gick bra. Hon kan ha varit lite trött igår även om hon kämpade på bra. I fjärren fick vi framflyttning i båda ställande skiftena. Vi behöver jobba med att få ut avstånd och ändå ha bakåt-tanke i ställande-skiftena.

Så de kommande passen ska vi boosta:

Sättande under gång med dk och belöning I POSITION!!!

Sitt i grupp och plats med fokus (inte klia sig!)

Position och ställande i rutan med target

Avlämningar utan tugg

Stegförflyttningar (bakåt längs vägg)

Inkallning med ställande och bollkastare

Fjärr med förstärkt bakåttanke och belöning i position i sättanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *