Sök och minilydnad

Idag blev det lite tränat. Först lite lydnad i paddocken en liten stund. Vi gjorde några rutskick som blev bra med hjälp av target och några ställanden som även blev bra med hjälp av bollkastare. Jag övade även in ett handtecken för sättandet och körde lite fjärr. Fjärren gjorde vi alla skiften på nära avstånd, superbra! Vi gjorde även enstaka skiften på 15-20 m med target och det funkade också bra! Väldigt fina skiften och bra stadga. Sämre gick det med sitt i grupp, hon la sig efter 30 sek i första försöket men satt väldigt fint i andra. Men tråkigt att behöva missa första försöket, vi behöver jobba på detta momentet! Det var mycket bättre ett tag men nu är det lite sämre igen. Trist men det är så det är, det är bara att jobba vidare. Imorgon ska vi iväg en sväng och kommer nog kunna träna lite då med, torsdag blir vilodag och sen kör vi uppåt Värmland på fredag eller torsdag kväll.

Söket idag gick ganska bra, det var väldigt varmt så det var lite tufft för alla hundarna att springa i allt lingonris. Vi behöver jobba lite med riktningen i skicken, de blev inte riktigt så raka som jag skulle vilja. I övrigt gick hon mycket bra, hon är söksmart och vi hade fina transporter idag.

Här kommer filmen från kursen! Både bra och lite mindre bra saker. Sättandet funkade ju inte i kedjan men det blev bättre sen. Fotgåendet funkar helt ok tycker jag, visst pendlar hon lite men det är mycket bättre än det har varit. Rutan och ställandet blev ganska bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *