Kurs och äntligen inspiration igen!

I helgen var vi på kurs hos Jenny W i Slöinge och det var superbra och kul! Vi fick bra tips som jag kommer jobba med och det känns som vi har en plan för alla våra svåra moment just nu. Fick även mer inspiration så nu ska jag jobba mer mer träningen. Fick även många positiva kommentarer om vår träning och det kändes bra! Vi inledde med en tävlingsmässig kedja och fick bra känsla i momenten men fick lite småfel. Lite framflyttning i fjärren och grund i rutan men bra engagemang. Jag fick kommentarer om att jag behöver våga lite mer och utmana henne för att få mer momentsäkerhet. Det är kanske just nu mer teknik än tävlingsosäkerhet vi behöver mer träning på men även fortsätta med vår tävlingsträning såklart. I fria följet ska jag återgå till godis i handen-tekniken eftersom hon faktiskt går så bra då. När hon duttar på handen tyckte Jenny att jag skulle dutta tillbaka men jag testade det lite och jag upplevde att hon tyckte det var obehagligt så jag ska nog testa lite annat där. En lite stickig handske? Eller dra bort handen?

Fjärr – tänk mer bakåt i ställande-siften genom att lägga in mer backande även från ligg/stå/sitt. Lär in ett “lägg tyngden bakåt”? Ställ mig lite mer framför henne i nedlägganden för att få in mer rakhet samt börja kräva riktiga lägganden genom att fela de som inte är helt ok. Lägg handen utanför som påminnelse.

Ruta – tänk mer tunnel än ruta. Hunden ska springa genom snarare än stanna i. För att få bort Polkas vilja att springa och ställa sig bakom första bandet ska vi börja med att göra 25-30 skick genom ruta till boll, därefter till target. Öva stopp genom att kasta boll, eller genom omvänt lockande med leksak alternativt genom att stoppa henne på väg till boll.

Tung – tänk mer bärande än avlämnande, kampa mer och låt henne gå och bära den. Avdramatisera mer.

Kryp – se till att få bra kryp genom att gå med omvänt lockande utanför nära henne. Var noga med tanken och få ned stressen. Håll koll på bakbenen! Undvik skuttande och håll koll på bakbenen.

Här kommer en liten film från några delar av träningen:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *