Krypsteg framåt igen

Idag fick Polka gå 4 km med klövjeväska med samma vikt som vanligt och därefter blev det lite bad och simning. En del2015-08-04 19.09.09 fysträning med andra ord. Sen fick hundarna vara med i trädgården under dagen när jag rensade ogräs. På kvällen blev det ett lydnadspass i Vikingstad. Det blev ett antal skick på target med boll bakom rutan och ett stopp och redan efter det stannade hon själv så vi behöver många skick utan stopp! Det blev bra följ och några apporteringar som jag belönade med kastad boll. Vi körde kryp som jag tror blev bra, jag gjorde även lite övningar för att få henne att bli mer medveten om armbågarna. Lite plats och sittande gjorde vi också samt bärande av halvtung apport. Bra träning och även om vi inte hann med allt tog det knappt en timma. Vi behöver helt enkelt mer tid till träning för att hinna med det som jag vill hinna. Till brukskursen i slutet av augusti vill jag ha hunnit med att testa de tips jag har fått på senaste för att se om de funkar och sen vidareutveckla. I krypet kör vi vidare med låg belöning och omvänt lockande utifrån. Imorgon ska vi satsa på framåtsändandet för att se hur vi ligger till. Tungen ska vi köra en del bärande och avlämnande för att få in mer säkerhet. Skall och hopp behöver vi öva lite mer eftersom det känns rätt stabilt och jag därför inte lagt tid på det. Så nu kör vi lite bruksfokus och lägger bort en del av lydnadsmomenten. Vi ska jobba vidare med rutan och fjärren.

Imorgon ska jag försöka lägga ett spår och sen jobba med framåtsändande, inkallning med ställande, hopp, skall och fortsätta med med fria följet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *