Aktiv dag

Idag fick Polka ett lydnadspass i paddocken och på eftermiddagen blev det besök av två pigga hundar. I lydnadspasset fokuserade jag först på vårt fria följ som gick ganska bra. Det är lite svårt i språngmarschen där hon lätt hamnar lite bakom, samma sak i halterna. Jag ska försöka köra lite ingångar med pall för att flytta fram positionen lite i halten. Sen blev det framåtsändande med lite saker utlagda som störning längs vägen. Bra överlag. Jag måste se till att inte bråka alls med henne på saktasträckorna i slutet utan ta tillbaka henne och göra om. Hon blir lätt osäker jag får inte belasta henne i avståndsarbetet. Men annars blev allt bra, jag stoppade henne någon gång i saktagåendet men i övrigt gör hon allt rätt. Bra riktning! Men som sagt behöver vi ta ut detta i nya miljöer mer. Inkallning med gömd belöning bakom och godisbelöning bakom mig var kul sa Polka så det ska vi göra mer. Jag ska komma ihåg att lägga på kommando på det.

Jag vet inte vad tiden gick åt på men det är kanske framför allt framåtsändandet som tar massor av tid att träna. Något som jag inser är att jag behöver strukturera upp vår träning än mer eftersom jag oftast avstår eller glömmer jobbiga moment annars, som plats eller kedjor. Så framåt ska jag ha en plan för de flesta passen så vi får med gruppmoment och kedjor och kanske göra det mer tävlingsmässigt, d.v.s. börja med gruppmoment, uppvärmning och sen kedja. Vi ska göra även övningen med godiskast för att få ut avstånd som något positivt med att söka avstånd och ibland lägga in ett skifte emellanåt. Imorgon ska det läggas spår! Sen åker vi en sväng till klubben och tränar lite lydnad på eftermiddagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *