Fina vovvan!

Det har varit en bra vecka träningsmässigt! Tisdags var det sök som vanligt men vi var en mycket begränsad skala så det blev enkelt upplägg med bara fyra skick med tre figgar. Jag testade henne lite och skickade på samma ställe två gånger på varje sida men det gick inte att lura henne utan hon gjorde superfina skick alla gånger. Dessutom har vi gjort uppletande, dels före söket i tisdags men även före lydnadskursen igår. I tisdags fick hon två smala korridorer med 2+3 föremål. Mycket bra uppletande men hon drar sig gärna ur korridoren om det finns annat roligt, t.ex. stenar att hoppa på eller om hon tycker hon letat klart. Igår blev det en korridor med fyra föremål och även här drog hon sig åt vänster när hon inte hittade sista föremålet. Vi behöver försvåra ytterligare och jobba vidare med detta. Hon har varit väldigt duktig men när hon inte hittar efter ett tag söker hon utanför korridoren och då ska jag kalla in och skicka in i rutan igen. Efter ett tag tror jag hon kommer lära sig att hålla sig i rutan om jag hjälper henne in igen. På köpet får jag även in bättre inkallningar tror jag.

I onsdags var det lydnadsträning i paddocken på kvällen och Polka var mycket duktig. Jag var mindre duktig på att träna korta sessioner med fritt följ så nu har jag köpt en äggklocka och ska försöka att inte dra ut på fria följet bara för att jag inte tycker det känns helt bra. Inkallning med ställande går bättre nu när jag återgått till bollkast även om det då blir på kort avstånd. Framåtsändandet har jag jobbat med hemma genom att stärka upp att hon ska titta framåt hela tiden och inte vända bakåt när jag står bakom. Det jobbar jag även med  ute men där har vi inte kommit lika långt. Krypet går framåt, speciellt när jag går riktigt långsamt. Även fjärren går bra, på nära avstånd är den nu mycket bra i alla skiften. Nu behöver vi ut på avstånd igen!

Igår var vi på lydnadskurs och det var väldigt kul att komma igång igen! Polka skötte sig utmärkt men var lite väl speedad för att stadgan skulle hålla. Vi gjorde några ingångar på plan och påbörjade ett momen2015-09-04 09.29.15t * 3. Ur det fick jag informationen att rutan funkar (woho!!!!), stadgan blir svår, inkallning med ställande på nära håll gick bra, stadgan funkar andra försöket. Mycket fina transporter efter ett tag. Vittringen var även med och det var bra eftersom vi inte jobbat med det på hela sommaren. Polka gjorde det mycket bra och jag började med lite grundövningar, speciellt med tanke på att vi tidigare på eftermiddagen kört uppletande… Fint nosarbete, lite mycket tugg och jag behöver bli bättre på att planera belöningspunkten. Gruppmomenten gick bra och hon satt hela sitt i grupp även om näsan var nere och nosade mot marken en gång. Idag blir det lite småträning (några 5 min. pass) men jag ska undvika fartmoment för det har varit lie väl mycket fartmoment under träning i veckan. Fokus idag kommer vara på lite fjärr och framåtfokus i saktagående/stillastående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *