Flerdagsträning

Det blev träning i Mjölby bk i torsdags, men Polka var lite väl het så det gick lite sådär. Hon var väldigt tittig och impulsiv. Men hon gjorde fina grejer också, en bra ruta, lite bra hoppapport, en liten kedja och hon klarade rätt mycket störning av olika leksaker. Vi gjorde även dirigeringsövning med skåla som gick bra men jag behöver fortfarande jobba på dragningen mot mig efter. I fredags var vi på ny plats och körde lydnadsträning, framför allt följ med köttbullsbelöning och lite korta kedjor. Mycket bättre fokus. Det är inte helt lätt med fria följet, det blev rätt bra efter mycket träning och påminnelse om position men jag vet inte om det är helt rätt väg.

Idag var jag sökfigge på tävlingen i hemmaklubben och det var en trevlig dag! Efter tävlingen var klar körde vi lite uppletande, fyra föremål som Jenny la ut åt oss. Mycket fint jobb men hon springer lite mycket även om det var rätt enkelt för henne idag att få in alla föremålen. Mycket mindre tugg idag! Himla bra! Sen körde vi lite lydnad på tävlingsplanen och att det varit hundar och folk på plan störde henne inte alls. Hon var väldigt pigg så jag gjorde en kort uppvärmning och sen en kedja med inkallning, sättande under gång, hopp och inkallning med ställande. Bra jobb och fint fokus. Sen blev det lite varierande bruksträning och hon jobbade på fint. Vi gjorde ett elit-skall som var mycket fint, lite gnäll i uppställningen men sen tyst och fint skall. Snyggt hopp, bra kryp även om det var lite skuttigt, bra saktagående och lite inkallning med ställande med dold boll. Det gick helt ok även om ställandet blev onödigt långsamt. Frågan är hur jag ska få till mer stuns i ställandet, kanske att jag lägger in ut-kommandot lite tidigare så hon är tryggare med att vända snabbt. Jag kan även vända och springa från henne så hon även får mer bråttom tillbaka till mig. Fjärren är ett litet bekymmer, på fullt avstånd får vi flera olika problem (igen), på 8 m fallerar sättande från ligg, samma sak med bakåtsittet. Vi ska köra vidare på 8 m med enkla skiften och flera skiften på 5-4 m.

Imorgon blir det samträning på ny plats, vi ska köra ingång på plan, fritt följ som belönas. Sen ingång på ny del av planen, kort ff, sättande under gång, rutan, vittring, fjärr (belöna uppsitt), transport och skicka på externbelöning. Sen lite framåtsändande om det finns plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *