Nyplats-träning

Idag var det träning på en ny plats (universitetsparken) med en del störning, både i form av underlag, saker att titta på och rörelse en bit bort. Polka fick på förmiddagen hämta dummies i en vallad ruta, 5 föremål som las ut två gånger plus en extrarunda med den största. Hon bar fint även om hon ville tugga lite på en kanindummy och hade lite svårt att få tag om 3 kg dummyn. Men hon jobbade på fint och tyckte det var roligt även med den tunga dummyn. Vi ska fortsätta med dummyhämtning och öka längden hon får bära tungt.

Sen när vi körde lydnad började vi med gruppmoment där hon la sig när jag kom ut på riktigt långt avstånd men när jag gick och satte upp henne så satt hon sen nästan 3 min. Sen blev det fritt följträning där hon gick nästan 3 min utan belöning och hade fint fokus och relativt bra position. Vi testade att gå mot träd, nära folk och över asfalt. Lite svårt ibland med helt ok position. Det blev mycket vänstersvängar men även lite helt om och några höger, det mesta känns som att det funkar ok. Inte så bra stegförflyttningar bakåt men det är inget nytt.. Sen gick vi över till en annan plan och körde sättande under gång, ruta och fjärr. Rutan var lite svår, det blev mycket nosande men hon sprang långt och rakt. Bra stopp men sen gick hon iväg och nosade så vi måste jobba mer med stadga i rutan. Det är så svårt på avstånd! Vi får backa och köra skick på avstånd med snabba ställande och nära med stadga. Dessutom ska jag lägga leksak bakom rutan så hon får mer dragning bakåt. Bra sättande under gång även om det blev ett litet väldigt kort nosande när jag gick ifrån. Fjärren blev ok utifrån förutsättningarna. Bra uppsitt, framflyttning på ställandet från sitt och bakåtsittet. Bra transporter och fina tävlingsbelöningar. Mycket trevligare attityd idag än i torsdags.

Imorgon blir det lydnadsträning på LBK som vanligt. Börjar med sitt i grupp och sen en kedja, kort fritt följ, sättande under gång, inkallning med ställande och skicka på externbelöning bakom. Sen kör vi en stunds framåtsändande och kryp – vilket betyder mycket belöning! Sen en kedja med hopp och skall där jag belönar första tystnaden och sen kör ett ganska långt skall. Vi avslutar med lite fjärr, enkla skiften på avstånd med matta och flera skiften i rad på 6 m. Hinner vi mer lägger vi in lite ruta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *