En veckas träning

Jag har haft ett inlägg på gång länge men sen försvann det när datorn betedde sig dumt. Så jag ska sammanfatta det lite kort med fokus på saker vi behöver jobba på. Men först, söket! Idag körde vi sök med 8 slag, 4 figgar. Vi testade av lite saker idag, en person som sitter på en väska, en figge på 10m från stigen och inkallningar. Bra jobb överlag, relativt raka slag och de gånger hon vek av vände hon tillbaka igen. Hon bär även rullen ända in vilket är bra. Det enda problemet vi har att jobba med är hennes dragning till vatten som jag inte riktigt vet hur jag ska komma åt.

I lydnadsträningen har vi jobbat med rutan men där har vi fortfarande lite att jobba med. Vi behöver flytta positionen längre bak samtidigt som hon springer rakare och jag har fått upp lite mer intresse för mig väl i rutan. Följet tror jag går bättre, hon går inte helt rakt men hon känns närmare och mer stabil. I apporteringarna behöver vi jobba med avlämningarna, lite mer fart i metallen men i övrigt tycker jag hon gör dem bra. Vore bra att få lite mer verktyg för att jobba bort tugget. Fjärren har gått framåt men det är fortfarande en bit kvar till en elit-fjärr… Men vi har flera fina skiften på 10-12 m men de är lite mer osäkra i kedjor. För brukset har vi tränat kryp och framåtsändande samt lite tungapportering. Hon har mest fått hämta tungdummy, 3kg och även tungdummyn på 2 kg. I veckan har vi tränat på en ny plats och även varit till agilitytävlingen på LBK för att miljöträna lite.

Imorgon åker vi iväg på en mässa över dagen, på måndag åker vi till Helene för lite träningshjälp. Imorgon ska vi försöka få lite tid till träning på ny plats med störning. Det vi behöver jobba med är fjärr, fotgående, rutan och avlämningar. Även stegförflyttningar behöver vi jobba med. Min plan just nu är att få lite lugn och bra position.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *