Lydnadslösningar

Igår var vi iväg till Helene och tränade lydnad. Jag körde en kedja med fritt följ, ruta, hoppapport, fjärr och inkallning med ställande. Överlag gick det bra, hon var lite splittrad men gjorde sina uppgifter ganska bra. Lite tveksamhet på rutan, mycket tugg på apporten, helt ok fritt följ och lite framflyttning i fjärren. De skiften hon flyttade fram på var bakåt-skiftena, alltså ligg och sitt. Bra att veta att det nu är där snarare än ställandena som vi behöver jobba med. Tror vi kan fortsätta som vi gjort hittills men ta ut backandet på avstånd. Rutan ska vi köra med belöning bakom så hon får dragning utåt. Vi körde lite idag med det och hon fick snabbt bättre stadga. Vi tror även att hon har använt banden som target i läggandet så vi behöver få bort tanken på targets ett tag. Det kändes bra på träningen idag så vi hoppas på detta sätt framåt. Fria följet tyckte Helene såg bra ut med kortkoppel, det kändes riktigt fint när vi körde lite efter kedjan. Inkallning med ställande känns som ett litet omöjligt projekt, speciellt med tanke på hur dåligt jag kastar… Men vi kanske får ordning på det. Vi körde lite idag med dold belöning bakom och hon gjorde helt ok ställande men på kort avstånd.

2015-09-21 13.44.59Idag tränade vi även på kryp som gick helt ok trots att det var blött och lite högt gräs. Hon blev lite hög en gång men sen blev det bättre igen. Jag testade även att lägga koppel under magen för att få henne att bli lite tung men hon tyckte mest det var konstigt. Jag behöver hitta ett sätt för att göra henne mer medveten om armbågarna. Vi gjorde sen framåtsändande som blev lite ojämnt men bra ibland. Vi fick några utföranden som var helt enligt min plan men även ett antal som var mindre bra. Hon var väldigt pigg idag så det blev nog lite svårt för henne. Jag kan fundera på att köra med lina någon gång emellanåt för att hjälpa henne lite. Jag tror hon nu försöker fundera ut vad jag vill ha av henne och det är svårt att förmedla vad jag vill ha. Kanske kommer det lösa sig på detta sätt men det är lite svårt att se utvecklingen än. Vi testade även av lite avlämningar och det gick rätt bra så nästa gång ska vi ta in det i kedjor.

Imorgon blir det vila, sen åker vi nog till Motala på torsdag. Då hoppas jag kunna göra genom delar av klass 3 med kommendering. Det blir mycket belöning men även en kedja tänker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *