Blandkompott

Vi har tränat lite blandat de senaste dagarna, sök, uppletande och lydnad. I lördags blev det sök och det var som vanligt trevlig träning. Vi var vid torpet och körde 7 skick med tre figgar. Första figgen låg på 50 m bakom en bergsknall på 40 m och det gick bra. Därefter körde jag tre tomskick för att kolla av att inkallningen funkar och det gjorde det denna gång. Fina raka skick och bra avlämningar. Det jag funderar över är att hon ibland kommer in till stigen, skakar sig och släpper rullen. Jag tror det har någon orsak men jag vet inte riktigt vad. Det kan vara att det var blött i terrängen så hon blev blöt men det kan även vara en stressreaktion. Det är lite störande men det händer bara ibland så jag ska försöka hålla koll på när det händer så får vi se om det har någon särskild orsak. I söndag tränade vi lydnad på ny plats med kommendering. Det jag tar med mig från detta är att hon var positiv och glad, gjorde fin rak inkallning, bra sättande under gång, helt ok ruta och bra transporter. Vi fick även tränat på sånt vi har svårt med: stadga, överlämning av pinne, nedlägganden och att ha folk runt oss. Svårt var det men samtidigt bra träning. Det som är jobbigt är att hon blir så osäker i de här situationerna och blir lite flackig och ofokuserad. Men det är väl bara att träna på… Hon har blivit mer stabil i sitt i grupp och har gjort två sitt i grupp på flera minuter och har känts trygg och fin.

Igår var vi på klubben och körde genom hela trean med kommendering av husse. Fria följet med kortkoppel gick rätt ok, sättande under gång bra men svajig framföring, inkallning med ställande med långt och sent stå, ruta med svårighet att lägga sig (vandrar, halvligger) och lite svajig ingång på inkallningen, hoppapport med omvänt lockande (bra!), metallapport med lite omvänt lockande (bra!), vittring med omvänt lockande (bra!), fjärr på 10 m (2 dk, framflytt på bakåtligg och bakåtsitt). Efteråt körde vi ruta och fjärr men även inkallning med ställande – d.v.s. våra svaga moment. Det finns mycket kvar att jobba med… Vi har en del onödiga missar, som positionen i inkallningen från rutan, men även stora grejer som kommer fram i kedjor. Vi behöver köra mer fjärr i kedjor men blanda med att köra på långt avstånd med matta och kort avstånd utan. Mycket fjärr efter vittring också så vi får in det. Vi behöver jobba massor med inkallning med ställande, både att jag måste lära mig timing och att få till snabba stopp. Så vi ska lägga in mycket ställanden med bollkastare och dold boll bakom ett par pass och sen lägga in dem i kedjor. Vi ska göra mycket apporteringar i kedjor och utanför, i kedjor med omvänt lockande och utanför med mindre och mindre hjälper. Och mycket fritt följ såklart! Och lite mer stadga, speciellt belöna lämnanden. Sen behöver vi även lägga lite krut på våra nedlägganden där jag tänker köra en blicktarget framför ett tag för att verkligen få ned armbågarna. Jag funderar på att lägga upp en plan för våra pass framöver för att hantera alla små och stora utmaningar fram till tävlingen.

Idag hade jag tänkt köra brukslydnad på klubben men jag var så slut efter att ha haft föreläsning på förmiddagen så jag åkte hem istället. Polka fick istället lite vila och ett uppletande. Hon fick två korridorer i olika riktning med fyra föremål i varje. Överlag mycket fint jobb, hon avvek från min riktning en gång men avbröt när jag felade henne. Ja la två föremål på djupet i båda korridorerna för att hon ska gå ur ända ut även när hon redan hämtat. Idag fick hon även korn på ett föremål på vägen in men jag manade på henne ändå in och då avlämnade hon som hon skulle. Det behöver vi öva lite mer på för hon tog en liten lov på vägen in på de första föremålen. Mer dragning mot mig! Hon hade inga problem med att gå ut på djupet utan jobbade hur fint som helst.

Imorgon får vi tränad lite mer lydnad, på torsdag är det kurs och på fredag åker vi till sommarstugan för helgutflykt. Vi kommer få träna en del under helgens äventyr (vi ska vara åskådare på landslagsläger) men jag vet inte riktigt hur mycket det kommer bli på våra moment utan det kommer nog handla mycket om störningsträning men vi får se!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *