Detaljer och helheter

I helgen var vi på landslagsläger som åskådare och det var intressant! Kul att se de bästa i Sverige träna sin fina hundar och det gav bra information när det gäller val av instruktörer i framtiden. Jag fick med mig en del bra tips också, många av åskådarna var väldigt duktiga och kunde ge riktigt bra tips i vår gemensamma träning. Tyvärr var jag inte riktigt på topp så mycket bra saker har jag nog glömt tyvärr… Polka var riktigt duktig i den nya miljön och gjorde superfina gruppmoment! En nosning men i övrigt fint under 3 platser och lika många sitt i grupp. Vi har ju lite tasstramp på tillbakagången men där fick jag lite tips på hur jag kan jobba, dels att dra mot lite i koppel så hon tar i lite men även att lägga godis under magen eller bakom för att få henne lite mer grundad.

Vi gjorde några kedjor där det var mycket störning runt om och hon gjorde det bra överlag. Tugg på apporten i hoppapport men inte i vittringen med omvänt lockande. Jag måste få till en liten hjälp där som jag kan använda i kedjor…! Och vi jobbar mycket med hålla-fast-övningar hemma nu. Flera fina fotgåenden med lite vingel emellanåt. Bra stadga! Vi tränade lite störningsträning och det var svårt med störning av nya människor. Men hon kämpade på och vi fick till en del bra saker ändå. En del av störningarna var lättare för henne, så som att gå mot draperi men att gå mot nya saker på plan var svårt. Bra info att träna på ställen med mycket ovanliga saker i utkanterna av plan. Polka har fint hindersug och hoppade lätt det svåra hindret som fanns på plats. Inga problem i sorteringen i vittring, stabila sättanden. Överlag bra spring till rutan, hon klarar även en del störning och att springa mot ruta i ett hörn. Läggandet i rutan blev bättre under dagen och jag fick bra tips på hur jag ska hantera inkallningen bakifrån där hon har skuttat in i position. Genom att lägga en godis i armhålan blev hon lite lugnare i ingången. Fjärren var lite svår, jag måste vara mer noga med att lägga in mer backande. Jag la lite tid på backande eftersom vi fått in lite frustration där. Det blev bättre under helgen och vi fick till en del bra skiften också. Jag måste boosta första skiftet eftersom jag ofta får lägga in ett dk just på första skiftet. Inkallning med ställande är fortfarande inte alls bra men ok. Hon saktar in vid kommandot men ställandet är långsamt och tråkigt. Fin stadga dock och bra avslut. Fram till tävlingen ska jag boosta snabba ställanden med bollkastning, det är enda metoden som känns som att det funkar. Alternativt lägga en boll långt bort och säga stanna-ut.

Ikväll blir det nog lite träning och vi ska köra genom hela trean tänker jag. Fotgående med överlämning av vittringspinne och belöning. Sättande under gång och inkallning med bollkastning. Ruta med bollkastning på ställandet och sedan en hel ruta med belöning i läggandet. Metallapport och hoppapport med omvänt lockande. Vittring med omvänt lockande och sedan fjärr med belöning för första skiftet och sedan en hel fjärr med backande på sitt och ligg och belöning för att ligga still på vägen tillbaka. Efter det ska jag boosta rutan, inkallning med ställande, stegförflyttningar och fjärren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *