Tredjeplacering med ett andrapris

Igår var det så dags för tävling, lydnadsklass 3 på hemmaplan. Vi har inte tävlat sen i början av juli och innan dess var det lydnad i februari. Inte många tävlingar på ett år med andra ord… Jag var ganska lugn inför starten och var dessutom lite förkyld. Sittande i grupp gick fint! Inga tendenser på att lägga sig och bra fokus och stadga. En liten tass lyftes på vägen tillbaka. Platsen gick inte alls däremot, jag uppfattade inte att inte armbågarna gick i och när jag lämnade henne satte hon sig upp och satt fint i tre minuter med dold förare. En nolla blev det för att det var kallt och blött. Jaja. Ett problem som vi haft lite tidigare men som inte varit aktuellt tidigare i höst eftersom det varit fint väder så länge. Det blir nog inga fler utomhustävlingar i år… Vi fick till en bra uppvärmning på agilityplan med fokus på det svåra, nedlägganden, fjärr, stopp och följ. Sen på väg in stannade vi och fick vittringspinne och jag lyckades hålla kvar ett bra tänk och vi fick till ett bra följ. Vi behöver jobba lite mer på positionen såklart och stegförflyttningarna. Men bra känsla och bra följsamhet. Hon satte sig lite långt bak och ett snett sättande men i övrigt bra. Sättandet var bra men inte framföringen där hon tappar position. Inkallning med ställande blev mycket bra, vi fick neddrag för ojämnt tempo men jag var rätt nöjd med den ändå. Superbra ruta! Hon lyfter en tass i rutan och skulle behöva lite mer värde för att ligga still i rutan men i övrigt mycket bra. Fin ingång! Hoppapport blev bra men tugg, eller håller ej still som domaren skrev. Metallen blev lite halvdan, hon har fått sämre gripande nu när det är kallt. Vittringen gick bra utöver tugget… *suck* Fjärren blev som man kan förvänta just nu, alla våra svagheter kom fram: ville inte sitta i första skiftet, framflyttning i sitt och ligg från stå. Men bra nedläggande och fin attityd! Överlag hade hon en mycket fin attityd och följde bra i alla transporter! Vi fick 235,5 p och blev trea med ett andrapris. Jag är nöjd och det känns som att vi har förstapriset inom räckhåll. Men jag tror vi får vänta på tävlingar inomhus innan vi får det…

Idag orkade vi med lite sök och det var mycket trevlig. Polka fick först två tomslag och sen fyra figgar. Jag jobbade med riktning så hon verkligen skulle gå dit jag pekade och jag fick skicka om någon gång men sen blev det bra och fina skick. Två lite svårare figgar men hon hade inga problem med att leta på djupet på höjder. Riktigt fint jobb! Jag testade även att skicka uppför berg och det gjorde hon väldigt bra. Hon tyckte det var väldigt roligt och jag tyckte allt flöt på bra. Hon är fantastiskt stabil i söket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *