Med brukset i sikte

Igår var vi på LBK och tränade bruks. Faktiskt var det roligare än jag förväntat mig. Fint fritt följ, superfina inkallning med ställande på 40-50 m med bollkastare, en gång med kast i ställandet och en gång innan. Rätt bra framåtsändandeträning, bra saktagående och några avbrott som blev rätt bra. Jättebra hopp och hyfsad tungapportering på 2 kg. Krypet blev lite stressat, vi har inte kört det på länge och det märktes. Vi behöver få till lite lugn och en mer “tung” känsla. Jag testade med att klicka och kasta en godis framför som jag sedan gick och överlämnade till henne vilket jag tror skapade lite mer framåt-tänk istället för uppåt-tänk. Hon får då lite sämre position men det kanske kan vara bättre ändå. Lite ringrostigt skall men det blev bra med en godis under magen. Skäller bra men lite sakta igång och lite studsig men det är detaljer. Vi körde även lite stege och jag försöker få en lugn känsla och belöna varje steg med omvänt lockande. Det känns som att det kommer gå bara jag är konsekvent med att varje steg ska tas lugnt och att jag tar det väldigt sakta framåt. Många upprepningar med omvänt lockande i varje steg så ska vi nog få till en bra stege till våren. Vi gjorde även några skiften stå-sitt och fick till fina bakåtskiften med hjälp av en godis under magen. Överlag ett mycket bra pass!2015-10-13 18.01.20

Hemmavid har vi kört lite hålla-fast övningar och bära tung-dummy. Jag inser att hon inte har förstått att jag inte vill att hon släpper den under bärandet utan vi jobbade med att hon ska bära den när jag backar och hon får enbart belöning om hon inte släpper. Polka bar fint när hon visste vad jag ville även om hon tycker den är tung. Även här behöver vi få in en lite lugnare känsla så hon inte stressar på för då blir upptagen dåliga och hon tappar den på vägen. Lugn men motiverad. Idag fick hon ett uppletande med 9 föremål i två smala korridorer. Mycket bra jobb men några saker var lite svåra. Jag testade henne lite och hon fick hämta lite annorlunda saker, de svåraste låg bara några meter ut. T.ex. ett koppel och en knippa med plast och metall. Det som var svårast var en påsklämma som jag la i en grop. Hon var annars duktig på att hålla sig relativt bra inom vallningen och kom på inkallning när hon var utanför.

Jag har kört lite för lite kedjor och inte jobbat så mycket med externbelöning så det måste jag bli bättre på. Alla träningar ska innehålla en kedja med en utlagd externbelöning. Till en början ganska korta kedjor men efterhand kör vi långa så det inte blir så stor skillnad mellan tävling och träning. Imorgon får vi se vad som händer, på torsdag är det kurs och fredag blir det säkert ett lydnadspass av någon sort!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *