Det är inte direkt nedförsbacke just nu

Det tar emot lite. Vet inte om det är lite baksmälla sen tävlingen förra veckan men det går  sådär och jag har inte så mycket motivation. Antagligen hänger det samman. Jag tror Polka har gått in i en förlöpsfas där hon är hungrig, otålig och pipig. Det har lagt en lite på vår träning och gjort att vi inte riktigt hänger samman. Jag gör ett seriöst försök att jobba med våra lägganden, tungapportering, kryp och fasthållande utan tugg. Inga roliga momenten med andra ord. Jag har försökt få stadga i hakan i handen men det är skitsvårt. Jag har jobbat noga med antitugg, vet inte om det går åt rätt håll. Kanske. Våra lägganden gör att jag mest vill bryta ihop. Det är som att hon inte förstår att hon har armbågar och att de ska vara i marken. tungapporteringen har jag en tendens att göra för mycket med så hon går in i frustration. Jag måste tänka på att göra få repetitioner eftersom hon tycker det är svårt!

I går körde vi sök och hon sprang som en vilde! Fina och raka skick fram till andra figgen som låg i en stor grop nära stigen. Det var väldigt svårt! Mer fokus på figgar som ligger lågt! Mycket fint jobb i övrigt, även på en figge på ett berg långt ut på djupet. Hon var lite på figgen under täcke så vi får hålla lite koll på det. Idag var det tävlingsträning och matte skötte sig inte så bra och stöttade henne inte i fria följet så bra. Nästa gång behöver jag belöna upp fria följet och utanför tävlingsträning behöver jag belöna upp bra position i följet i sättande under gång. Vi fick till ett bra ställande med bra externbelöning men sen tappade vi bubblan och det blev märkligt till rutan. Vi behöver få lite mer säkerhet i rutskicken. Bra apporteringar, inte så mycket tugg, fin sortering i vittringen. Rätt ok fjärr på 6-7 m, hon lägger sig inte på första bakåtlägget så det behöver vi stärka. Lite framåt i ställandena. I övrigt fin attityd men inte samma bubbla som tävlingen.

Nästa vecka får vi försöka hitta tillbaka till varandra lite mer. Jag behöver bli lugn med henne nu när hon är lite hetsig och lägga träningen på en lagom nivå. Imorgon åker vi till brukshundsklubben igen, det blir framåtsändande, kryp, tungapport, ruta, fjärr. En kedja med enkla moment och lite inkallning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *