Svängigt framåtsändande och supersök!

Vi har fokuserat en del på framåtsändandet i veckan och det har gett lite varierat resultat. Tidigare i veckan gick det sådär men senaste passet gick rätt bra! Hon börjar kännas lite mer stabil. I torsdags blev det trevlig samträning med ett litet gäng i Ryd och Polka skötte sig mycket fint i den svåra miljön! Vi jobbar med rutan och det går framåt, hon fixar störning av människor men inte föremål på vägen. Vi behöver fortsätta på samma spår för hon gjorde flera mycket fina skick de gånger hon fixade störningen. Även fotgåendet var bra. Det har gått rätt mycket framåt sen jag började med att lägga in mycket stegförflyttningar under följet. Dagens lydnadsträning fokuserade på framåtsändande och det gick rätt bra. Jag la in ett stopp efter framåtsändandet och det funkade rätt bra. Några spontana avsaktningar belönades också men de kommer inte så ofta… Krypet däremot är svårt. Även nedläggandena är trista. Jag har en tanke om att vara mer noga och alltid köra med klicker och vara mer tydlig med att belöna det beteende som jag är ute efter. Belöningen ska komma framifrån och inte så mycket uppifrån. Jag ska också fortsätta med nedlägganden med blicktarget framför.

Vi körde även sök idag och Polka var superduktig. Det blev sju skick i en ny ruta som var lite utmanande. Inga problem för finaste söklabben! Alla skicken blev raka och fina och ut på djupet. Bra inlämningar utöver en gång när hon skakade sig på stigen och släppte fastrullen lite tidigt. Hon var även på lite på täckena så vi ska hålla lite koll på att hon inte blir värre där. Men så fina skick och mycket fin attityd genom hela. Utelämnade belöning på en figge och fastrulle på två skick.

Imorgon ska vi försöka träna på ny plats, det blir lite apportering, följ, inkallning, fjärr och en liten kedja på en ny del av planen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *