Mindre lyckad början och rolig avslutning

Vi har hunnit med två pass i början av veckan, inget av dem har gått enligt plan. Första passet på LBK i måndags vill vi bara glömma, jobbig incident med en schäfer, jag trampade henne på tassen och mörk plan. Inte bra förutsättningar så det gick halvdant. Men vi fick med oss några bra saker, bra framåtsändandeträning och bra att se att vi ända hittade tillbaka till varandra rätt lätt. Igår fick vi ett 20 min pass innan massagekursen och det gick ok men jag märkte att hon var lite spänd mot andra hundar i halvmörkret. Krypet har inte gått att träna för hon har känts för stressad. Fotgåendet har gått ok men hon påverkade såklart av att jag trampat henne på tassen så vi behöver bli lite mer trygg där igen. Jag har jobbat med farten i våra apporteringar och vi behöver fortsätta med det. Jag ska testa att springa ifrån henne lite för att få se om vi kan få upp farten lite mer och få bättre gripande. Skallträningen går mycket bra, vi har jobbat lite med rundande och fått till rätt bra rundande men hon har lite svårt att förstå vad jag menar med kommandot, ibland springer hon åt fel håll och ofta inte hela vägen till föremålet. Jag behöver bli mer noga med att ta med kon av rätt storlek. Vi behöver jobba mer med rutan igen och kanske tänka lite framåt mot skick till rutan från sidan. Fjärren går lite fram och tillbaka. Ibland gör hon bra skiften men ibland får vi in fel och frustration. Jag försöker se till att undvika fel men vill inte släppa igenom vad som helst heller. Kanske kommer det lösa sig med repetition. Tungapporteringen har vi inte gjort på några dagar. Jag funderar på om hon har lite spänningar i nacken som även påverkar henne negativt. Igår på massagekursen konstaterade vi att hon har en del spänningar runt bogbladet vilket vi ska jobba på vidare. Det ska bli kul att fortsätta gå kursen! Krypet tar vi tag i när hon känns lugn och ligger mer stabilt än vad hon gjort senaste passen. Hemmavid har vi jobbat med att hålla vittringspinne och nedläggande med blicktarget framåt. Jag ska sätta nytt kommando på det för att försöka få det mer tydligt vad jag vill ha av henne. Istället för ligg ska jag ta använda plats.

Vi har flera roliga kurser och träningar inplanerat framåt. Vi ska även tävla trean några gånger till i vinter och försöka klara uppflyttning. Vi jobbar även vidare med nya platser och störningsträning samt kedjor. Vi har kört några kedjor senaste passen och det har funkat bra även om det enbart varit enkla moment. Jag behöver styra upp kedjeträningen lite mer så vi efterhand tar in lite mer avancerade moment. Idag körde vi ett pass i paddocken och det var riktigt roligt. Väldig skillnad till de andra passen vi haft i veckan. Mycket fart under tassarna och vi testade vingarna i lite nya moment. Lite fritt följ som gick ok, inkallning med ett långt ställande och ett bra. Lite skick till rutan som blev rätt bra, hon är lite för grund och bågar lite. Något vi behöver hålla lite koll på. Jag behöver belöna lite mer med boll bakom snett åt vänster. Vi körde lite dirigeringar men vi behöver vara på ett ställe där apporteringa blir mer synliga nästa gång, hon hade lite svårt att se dem. Några fina apporteringar utan tugg. Körde även en del elit-skick till rutan och det var inga problem! Inte heller konskick eller skick framåt utan target var svåra. Bra ställanden. Framåtsändandet gick helt ok idag, vi fortsätter på den inslagna vägen. Krypet gick sådär idag med, det är svårt. Vet inte hur jag ska få in rätt känsla. Tills vidare kanske vi bara ska köra krypet inomhus för att inte stressa henne mer… Eller lägga upp en mer tydlig plan för det. Mycket omvänt lockande, några steg, mycket omvänt lockande med tung känsla. Även lägga in lite övningar där jag lockar henne uppåt men belönar när armbågarna är i. Vi kör nedlägganden med blicktarget hemma men det funkar inte ute än alls men hon har tanken med sig lite i krypet. Hon blir däremot lite splittrad när jag har belöningen över henne. Det jag skulle kunna göra är att lägga in lite övningar med tryck i kopplet och belöna att armbågarna är i och sen ha henne i koppel under krypet så jag kan justera farten lite. Det kanske kan funka tillsammans med omvänt lockande så hon blir lite lugnare.

Det vi också behöver lägga mer energi på är fjärren. Vi ska köra lite med targetmatta i bakåtsittet så jag kan komma ut på lite avstånd och blanda med mer noga på nära avstånd. Hon har fått lite framflytt i läggandet också så där behöver vi jobba lite mer med omvända lockandet och göra henne lite mer trygg igen, det har blivit lite för mycket aktivitet/osäkerhet i det skiftet. Vi körde en lite längre kedja idag och fick in lite frustration men jag jobbade vidare genom det och det kändes som en bra utveckling till slut. Vi måste bara blanda långa och korta kedjor ibland. Nästa tillfälle ska vi köra på ny plats och med en kedja i början (kort) och en lite längre i slutet för att se hur det funkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *