Ny moment och saker vi har lätt för

Det har varit rätt svårt i höst, svåra nedlägganden, orolig fjärr, ostadigt fotgående och tuggande på apporter. I denna uppsjö av problem är det lätt att glömma att vi har massa saker som faktiskt inte är så svåra. Polka har lätt för att söka hinder, plocka upp apporter, ta anvisningar på lite avstånd och att springa i bra tempo. Vi har börjat jobba med de nya momenten och de känna inte alls så svåra som t.ex. att få till ett bra nedläggande vid sidan. Samtidigt har slitet börjat ge resultat och hon har redan en förståelse för att jag vill att hon ska se framåt när hon ligger i fotposition och tugget har minskat avsevärt. Det känns rätt bra nu, hon har även fått in mer bakåtflytt i bakåtsittet. Däremot är ligg-stå-skiftena lite oroliga fortfarande.

På kursen igår gjorde vi först en liten kedja med två moment och avslutade med en transport. Rutan fick vi bra feedback på, den blev som det blir ibland i kedjor att hon vandrar runt efter ställandet. Istället för att stå och tjata ska jag helt enkelt gå fram till henne och ställa tillbaka henne där hon stod. Tydlighet utan att vara arg. Jag tror det kommer funka! Sen hoppappporten blev så himla bra, inget tugg!!!! Woho! Sen skuttade hon lite i avlämningen så vi har lite kvar där att jobba på. Hon släppte även lite i sista transporten men kunde gå tillbaka till jobbläge efter det. Jag var nöjd. Efter det tränade vi lite valfritt och vi testade på nya momentet och körde lite runda kon, apporthopp och sättande efter runda samt stegförflyttningar bakåt.  Vi fick bra tips om att ha en belöning framför i stegförflyttningarna för att få fram positionen lite och det kändes som en bra lösning. Det ska vi jobba med framåt. Jag fick även lite att tänka på kring kommandon, jag ska byta från runda till around för att det inte ska bli för likt rutan. Jag behöver även tänka till lite kring handtecken till de nya momenten vi jobbar med och att inte låta henne gå på handtecken utan på kommando.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *