Sök och årets första ridhusträning

I fredags var det vila för hundarna, igår blev det sök och idag lite tävlingsträning i ridhus. Söket gick bra, vi var i en flack ruta och fick in sju skick med fyra figgar. Bra och raka skick utöver första skicket när vinden låg på så hon drog lite framåt. Får hålla lite koll på det så hon kan gå rakt även mot vinden. Vi testade även att ställa en figge mitt ute på en öppen plats och där fick jag skicka om för hon tog inte sin egen rulle på första skicket. Andra försöket var det inga problem. Jag ska vara lite mer noga med våra transporter för att slippa bli irriterad på henne när hon smiter före.

Idag var vi i Näsby och körde genom klass 3. Vi la fria följet sist för att kunna belöna det lite mer och jag hade tre övriga planerade belöningspunkter. Så långt var det bra men Polka var rejält speedad och jag belönade med boll i rutan och i ställande i inkallningen och det gjorde ju inte henne lugnare. Superbra överlämning av vittringspinne och bra ingång på plan. Sättande under gång, där har vi lite problem med positionen i framförandet som vi måste ta tag i. Inkallning med ställande – bra ställande men hon började leta efter sin belöning alltför snabbt så vi behöver ta annan typ av belöning. Hoppapport – litet omtag och tassflytt i avlämnandet. Rutan – bra fart och ställande men sen fick vi framflytt i läggandet där hon gick och la tassarna på bandet. Något vi också behöver jobba med. Metallen var väldigt bra idag men lite strul vid ingången – inget som vi brukar få så jag tror inte det är så stort problem utan mer ett utslag av lite för hög aktivitetsnivå. Vittringen var bra men lite för hög aktivitet, hon sparkade till en av pinnarna precis när hon kom fram och fick gå över pinnarna något mer än normalt. Men självklart valde hon rätt och hade bra ett litet omtag i avlämningen. Sen strulade jag lite i avlämningen så där var hon mest duktig. Fjärren blev hon störd av en annan hund som pep och vi fick lite dålig känsla i den. Hon gjorde alla skiften men ett blev fel och vi fick några extra dk. Vi behöver mer träning på fjärren i tävlingsmässiga situationer och få bättre skiften, både sitt och ligg bakåt. Blir att lägga kampanj på fjärren fortsatt framåt. Fria följet gick ok, jag hade sämre känsla men de andra sa att det såg bra ut fram till sista sträckorna. Jag fick i alla fall belönat lite men ändå fått lite uthållighet i det. Överlag är jag glad att hon höll ihop ganska bra, trevlig inställning genom hela och bra fart i alla moment. Även om hon låg lite högt i energi lyckades vi utföra alla moment. Kanske att jag skulle hållit inne med lite bollkast men eftersom det var första gången i ridhus ville jag försäkra mig om en bra känsla.

Efteråt körde vi lite allmän träning och en plats till. Gruppmomenten gick överlag bra men hon nosade en gång i första platsen. Jag gick och gömde mig en del men kom fram mellanåt så hon hade bra fokus åt mig. Bra sittande men lite tassflytt. Vi måste verkligen ta tag i de där tassarna! Blir lite irriterad på att hon alltid flyttar dem när jag kommer tillbaka så vi får lägga lite kampanj på det framåt. Hon har fått lite värde för att titta framåt när hon ligger i fotposition. Det är något vi jobbat mycket med och kommer få fortsätta jobba med… men faktiskt så verkar nedläggandet i fjärren funka bra överlag. Det är mer till krypet som just nu inte funkar alls som det behövs mer träning. Krypet ska jag köra lite mer med sele för att kunna lyfta lite så hon får hålla mot och där igenom få mer tryck nedåt. Ska se om vi kan träna lite på det imorgon i trädgården. Så våra fokusområden framåt: stilla tassar i fotposition, se framåt i nedläggande, fotgående, stadga och position i rutan, fjärr, fortsatt hålla fast, framföringen i sättande under gång, avlämningar med stilla tassar. Till nästa ridhusträning ska vi komma ihåg att köra lite vittring så hon får rutin på att göra sådana på olika underlag och att lära sig hantera pinnarna i sanden. Vi ska även lägga in mer störning i rutskicken så hon blir säkrare och så att jag kan skicka henne på belöningar bakom rutan.

Imorgon ska vi åka till klubben och kör då: uppvärmning + ingång på plan + kedja inkl externbelöning (skall, hoppapport, rutan, fjärr på nära avstånd och sist fotgående, sen fortsätter vi med fotgående (belöna upp och jobba med positionen), inkallning med ställande med utkastad boll, framåtsändande, rutskick (från sidan och framifrån, med störning, fokus på bra ställande och bra stadga), runda kon, fjärr på matta med störning och avstånd, fotgående i z med skiften. Hemma i veckan jobbar vi med stilla tassar, nedläggande vid sidan, fjärr och lite kryp och någon tungapport.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *