Superframåtsändande och årets andra ridhusträning

I måndags var vi som vanligt på LBK och tränade i mörkret och kylan. Mycket bra saker och vissa mindre bra. Ett ok fritt följ men det känns som att vi har fått in lite stress där. Bra inkallning med ställande, bra rutskick, lite dirigeringsapportering, sändande till kon och icke kon. Superfint framåtsändande där det verkligen känns som att hon har börjat fatta grejen! Äntligen!!!!! Krypet kanske går framåt. Sämre position men tyngre hund väger upp det. Lite apporteringar och vi fick tugg i kedjan men inte annars. Hon var lite speedad och det kan ha varit det som gjorde tugget. Svårt att säga men alla andra repetitioner blev bra så det får ses som ett litet bakslag men inget mönster än så länge.

Idag var vi i Naterstad för första gången i vinter och tränade. Jag och Daniel hjälptes åt med lite kommendering och ingångar på plan. Det blev ganska bra och vi gjorde även en ruta som blev bra trots att vi fick några steg så lyssnade hon och gjorde rätt på andra kommandot. Det kändes bra! Hon var väldigt speedad idag och följet gick sämre. Hon kändes stressad så vi behöver jobba med lite omvänt lockande och lite mer lugn. Även språngmarschen har förfallit så där måste vi hitta varandra igen. Några apporteringar som blev rätt bra men lite tassar på en gång. En vittring där hon återigen sparkade första pinnarna men är väldigt noggrann i analysen och väljer rätt och tuggar inte! Lite fjärr jobbade vi med där hon fick tänka bakåt innan nedläggandet vilket gav bättre bakåtligg. Överlag bra fjärr idag! Bra rutskick från sida och framifrån med störning. Vi jobbade även lite med att plocka upp apport och hoppa hinder på väg mot mig men det var lite klurigt idag med ovant hinder. Lite runda kon blev det och jag la även in ett sättande som blev helt ok. Vi försökte med lite z:a men det funkade inte, hon hade svårt delux att vara stilla idag. Några metallapporteringar gjorde vi också men jag tycker inte riktigt hon har rätt gripande där. Jag ska försöka bli bättre på att få till belöningen så hon får lite mer bråttom tillbaka till mig. Utlagd belöning bakom mig funkar inte så bra. Vi gjorde även kort sitt i grupp och platsliggande 2 min. Inget nosande idag och mycket mer trygg, men då hade hon varit i miljön ett tag. Hon var duktig i vissa saker men stressad idag. Speciellt fotgåendet var stissigt och jag gjorde nog, som vanligt, för mycket av det svåraste. Jag behöver verkligen jobba med det för egen del, korta pass med det som är svårt! Jag har blivit mycket bättre på det när det gäller krypet och tungapporteringen men det behöver även gälla andra moment som ibland blir svåra. Lugn och fokus ska jag tänka i nästa pass. Inte så mycket stegförflyttningar åt nått håll utan mer raka sträckor ett litet tag. Det blev ingen kedja men väl en del lite längre följ. Jag tror att jag ska testa att lägga in lite längre kedjor när hon är så stissig för att se hur det funkar, det kan vara så att hon blir lite mer balanserad av att inte gå med riktigt så hög belöningsförväntan hela tiden. Det är alltför lätt att ta till en godis när det blir svårt men det är inte säkert att belöning alltid är lösningen utan istället kan jag ta vara på energin och jobba mer med lättare uppgifter med mindre belöning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *