Stress, sök och nya miljöer

Vi har jobbat lite på att få ned stressnivån i fotgåendet här hemma och även jobbat med lägganden vid sidan. Det går framåt känns det som. Jag har lagt in belöning framför henne som jag lägger på omvänt lockande. Det känns som hon blivit lugnare redan efter ett pass och det funkar även bra till stegförflyttningar bakåt där hon har en tendens att flytta bakåt. Hon tappar lätt position så jag experimenterar med att röra vänsterhanden så hon får förståelse för att låsa sig i position istället för att följa min hand. Lite kryp har vi fått in också vilket känns som att det går lite framåt. I förrgår körde vi även lite balansbollsträning. Det är svårt att få förståelse för baktassarna ska placeras på halvbollarna. Det går om jag placerar de för hand men annars är det svårt att få till.  Vi jobbar med bakåttänk i läggandet i fjärren och det har blivit lite bättre men det är fortfarande inte stabilt. Det behöver vi fortsätta med.

Igår var vi iväg och tränade i Högby. Jag var inte riktigt i form och hade inte planerat så väl. Viktiga saker konstaterades: vi behöver tänka om kring fria följet för att få ned stressnivån och jag måste bli bättre på att värma upp. Annars inte så mycket att ta med sig. En del bra men mycket som kändes stressigt. Nedläggandena har blivit mycket bättre överlag. Woho på det. Bakåtliggen är inte på plats. Vi måste boosta dem mer! Hon blir störd i fjärren av många olika typer av störningar så det behöver vi jobba med.

Idag körde vi sök och det gick mycket bra. Vi var i en platt ruta och körde lite utmaningar med figge i håla, stående figge och raka skick. Allt gick väldigt bra utöver en liten sak, Polka ville se figgens ansikte när den låg under filt så vi behöver jobba mer med helt dolda figgar och att hon inte kan kommunicera med figgarna. Men superfina långa skick och bra inkallningar. Inget annat att klaga över. Imorgon blir det träning i Kungsörs hundarena och HUs lokal. Jag vill fokusera lite på ingångar på plan, lite enklare kedjor, vittring med lugn, fritt följ med flyt, z-träning, rutan med störning och skick från sidan, lite apporteringar med mer fart och lite runda kon och hela nya runda-momentet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *