Svåra moment

Det blir helt enkelt inte lätt om man gör det svårt för sig. Vi har börjat jobba med elitmomenten lite mer på allvar och det går lite svajigt. Egentligen inte dåligt men jag gör det nog lite för svårt för henne. Vi körde ett ordentligt pass i söndags och några småövningar i trädgården hemma idag. Igår körde vi en del sorteringsövningar och det är inte helt lätt. Vi behöver få säkrare sändande till kon, hon är för osäker på kommandot och är inte säker på sin uppgift. Så där får vi backa lite och köra konskick utanför apporteringen. När hon väl vet vad hon ska göra gjorde hon jättefina konskick! Sorteringen till apporterna var lite svår men samma sak där, när hon förstod blev det bra. Vi backade lite idag och körde med apporterna nära och det gick superbra. Rutan var också lite svår i sorteringen, hon ville gärna springa till stället där apporterna låg eftersom den låg nära rutan. När hon väl förstått vad jag ville gjorde hon fina rutskick. Idag körde vi även lite spring till target med lite störning och det blev bra träning. Runda kon gick bra men jag la in en svår störning med en target och hon ville ju helst springa till target men med lite hjälp blev det bra. Jag måste tänka på att belöna skicken runt kon mest så det blir det mest värdefulla! Vi gjorde några avlämningar som blev bra med hjälp av godis på backen. Vi jobbade även en del fjärr och det gick ok men bakåtligg och bakåtsitt funkar sådär, vi behöver jobba mycket med att variera belöningen. Idag testade vi med target-filten och hon gjorde då superfina skiften!

11149353_10152875194703237_9106942505700574035_nI lördags var det sök och det blev ett väldigt bra pass. 8 skick med tre figgar, fina djupa slag och mycket bra inkallning.Hon flyger upp för berget och markerar helt dolda figgen utan problem. På sista figgen tog hon sin egen rulle trots att figgen hade en lösrulle. Figgarna hade fått som instruktion att dölja ansiktet och hon var lite intresserad av att försöka se dem i ansiktet men hon var inte bufflig. Jag tror det är viktigt att vi fortsätter så och det var avsaknaden av kontakt som gjorde att hon tog sin egen rulle. Hon gör bra avlämningar i skogen nu och håller rullen ändå in, lite tugg men lugnt och fint numera. Bra transporter i lördags! Inte mycket att klaga på med andra ord! I söndags fick Polka faktiskt ett spår! Det var länge sen men hon blev väldigt glad! Överlag bra, hon hittade alla pinnar och gick mestadels i spårkärnan. Däremot drog hon långt förbi en vinkel så där gjorde vi en liten paus så hon kunde lugna sig lite och sen blev det mycket bättre. Jag ska nog ta och lägga in mer pauser så hon kan spåra lite mer noggrant och inte går upp så mycket i varv.

Imorgon åker vi på kurs med Maria Brandel. Det ska bli intressant men det är alltid lite läskigt med kurs med nya människor. Jag känner mig lite stressad över var vi är i träningen just nu. Saker som funkar har gått sönder och det känns som att jag har slarvat i träningen med det som vi borde kunna. Förhoppningsvis kommer kursen ge lite mer inspiration och styrfart. Det jag vet att jag vill jobba med är vårt fria följ och jag tror även fjärren och elit-rutan borde testas. Sen är frågan om vi inte ska göra en kedja (t.ex.  ruta, hoppapport, metall och kanske även en fjärr).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *