Kurs och många funderingar

I tisdags och onsdags var vi iväg på kurs för Maria Brandel i Kungsör. Trevligt att komma iväg bara jag och Polka och få träna hela dagarna! Mycket tankar fick jag med mig hem, blandat bra och dåligt. Jag tar upp de saker jag tar med mig som vi ska fortsätta träna på eller ändra i vår träning. Vi fick kommentaren att Polka har för mycket rörelse i sig överlag och vi behöver jobba mer med stadga. Helt sant och jag har slarvat en del med det eftersom det ändå blivit mycket bättre men är långt ifrån bra. Så nu ska jag tänka till lite mer kring alla våra moment och se hur jag ska lägga mer tid på stadgan. I rutan ska jag jobba med att få till snabba stopp men även lägga in omvänt lockande på stadgan. I våra lägganden ska jag lägga flera belöningar lågt mellan hennes framben, gärna med omvänt lockande så hon blir så pass fokuserad att svansen slutar vifta. I fria följet ska jag bara gå så långt som hon håller sig i position och även hjälpa henne med att påminna med handen så hon minns var hon ska vara. I hålla-fast träningen ska jag öka aktivitetsnivån försiktigt så vi får mer stabilt hållande i alla situationer. I fjärren ska vi backa och dela upp skiftena. Snabba läggande och uppsitt, ligg-stå med fokus på stilla tassar, stå-sitt med fokus på stilla baktassar.

I torsdags var vi en timma i Naterstad, vi körde lite ruta, apporteringsdirigering, fotgående, runda och apportering. Det gick ganska bra men hon var rätt laddad och jag kom fram till att vi behöver jobba mer med att få till snabba stopp i rutan. Jag behöver vara mer noga med att lägga belöningen bakom rutan. Det är himla bra att vara i ridhus där jag kan utnyttja väggarna runt om i följet för att hjälpa till med positionen. I runda-momentet ska jag se till att först få en lite tightare sväng innan vi går ut på håll igen. Vi körde även lite konskick och de funkar utanför dirigeringsmomentet. Vi behöver få den än mer stabila innan vi kör in dem i momentet. Inför framåt-momentet till rutan ska vi köra klara-färdiga-gå-övningar till föremål för att få rakhet i skicken igen. Idag har vi jobbat med fjärren hemma och det krävs tålamod… Men det går nog åt rätt håll. Imorgon blir det sök och vi ska fortsätta jobba med figgar där hon inte kan se ansiktet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *