Sök och lydnad

I veckan har vi tränat en hel del i olika omgångar, i tisdags körde vi lite framåtsändande och följ. Rätt bra men vi har fortfarande problem med övergångarna och hon har lite svårt att hitta linjen. Vi ska ta hjälp med riktningen genom att jag går sträckan först för att hjälpa henne några gånger. Vi var även på massagekurs i tisdags och det var bra! Jag tror det redan har börjat verka för hon ligger mer och mer med huvudet mellan frambenen vilket hon har undvikit förut.

I onsdags blev det ridhusträning med Jenny och det blev bra träning. Raka skick till rutan, rätt bra fotgående och konskick. En liten kedja, (ruta, fjärr och kon) som blev bra. Vi jobbade även med att hon skulle lyssna på mina kommenderingar men inte andras. Bra träning som vi behöver jobba mer med. I torsdags var det kurs hos Ditte och det var kul träning kring de nya momenten! Vi testade att lägga en plattform på vägen till och från konen och det funkade riktigt bra. Upptag med hopp gör hon riktigt bra. Det är ett kul moment! Vi ska börja med att skicka till kon och lägg ut störningar.

Idag var det sök och det blev kul och bra träning! Säkert 200 m ruta med fyra figgar och bitvis mycket träskmark. Polka jobbade överlag jättebra, fina raka skick och bra hantering av figgarna. Två första figgarna fick hon jobba med utan belöning så nästa pass blir det belöning på fler figgar. Hon verkar helt ha släppt fixeringen av figgarnas ansikten. Det som är lite problematiskt fortfarande är hennes vattenfokus som gör att hon går och dricker på helt fel tillfällen, som när hon kommer in med rullen. Jag fick tipset att testa med smaksatt vatten så hon hellre väljer det än skogsvattnet. Jag har tänkt på det tidigare men inte tagit tag i det så det är dags nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *