Vilad svans

I lördags var det rejält blött på söket och det blev i princip en hel högre-ruta med 11 skick. Även om inte terrängen var svår var det blött och kanske lite tungt. Efteråt fick hon på sig ett täcker och jag gick av henne en stund, men sen in i bilen en rejäl stund. Det var nog mest blötan och att hon fick ligga med fel täcke i bilen som gjorde det för dagen efter var svansen inte glad. Lite lätt vattensvans blev utslaget och det blev vila några dagar. Söndags och måndags blev det koppelpromenader och först idag kommer vi träna igen. Det har gått rätt bra och nu är hon pigg och svansen är glad igen.

Vi har kört lite fjärr hemmavid och har lite problem med höger tass som gärna vill förflytta sig i i stå-ligg och det är lite för mycket rörelse i bakåtsittet. Mycket kvar att jobba med tyvärr. Jag ska testa att jobba med bommar ikväll på ridhusträningen så hon kan hoppa över och stega tillbaka i sitt-stå-skiften. Sen ska vi även jobba med fotgåendet och lite försiktigt med fartmoment. Lite rutskick och dirigeringsapportering. En kedja: fjärr, ruta, inkallning, konskick med störning och hoppapport, belöning i apporteringen och sen i kedja.

Imorgon ska vi försöka få till lite träning på LBK: framåtsändande, rutskick, framåtskick, nedlägganden, inkallning med ställande, fjärr, kedja: fotgående, skall, fjärr, ruta, hoppapport, inkallning med ställande med belöning bakom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *