Framåtsändande och agility

I onsdags var det träning i ridhuset och det blev ganska bra träning även om hon var väldigt speedad efter en period av vila. Jag kom fram till att Polkas fria följ blir lättare om vi inte går länge utan varvar med andra övningar. Lite rutskick som blev bra, med hjälp av target. Lite halvbra dirigeringsövningar, jag tror hon hade svårt att se apporterna i sanden. Lite kryp körde vi som verkar gå bättre och bättre. Igår körde vi framåtsändande på LBK. Lite svårt med avbrottet men en del bra saker också. En del rutskick utan rutband men med target för jag vill ha en bra och säker position ett tag. Bra inkallningar. Lite träning på skiften under gång och de känns ok, lite steg framför allt på läggandet men när jag blev riktigt noga och inte belönade vad som helst blev det bättre. Jag gjorde en rejält lång kedja som blev riktigt bra. Jag behöver fortsätta jobba med kedjor även om det inte är den roligaste träningen. Efter lydnadsträningen avslutade jag med lite agility. Det var riktigt roligt och det är roligt att se hur följsam hon är i träningen. Lite tunnlar och hinder i små kombinationer och även en balansbom. Vi testade lite slalom och hon hade ganska lätt för det även om det är mycket träning för att det ska sitta. Men det är rolig träning som omväxling!

Hemmavid jobbar vi  med krypet och jag vet inte riktigt hur jag ska tänka. Jag måste nog backa lite igen och inte gå så långa sträckor, jag testade lite idag och vi är inte riktigt redo för mer än 2-3 m. Det var rätt blött ute idag också så det blev ändå ganska bra träning. Vi kör även en del fjärr och det känns som att det går framåt. Fortfarande är det framflyttningar i två av skiftena och lite oro men det är bättre i alla fall. Jag filmade våra framsteg lite idag. Långt kvar till en riktigt bra fjärr men bra tanke i henne idag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *