Två lydnadspass

Sen sist har vi tränat i HUs lokal och ute på LBK. Igår hade vi ett ganska bra pass men Polka var lite trött efter helgens utflykt till mina föräldrar. Men lite kedja med kommendering, dirigeringsapportering, kryp och lite annat blandat. Det jag tar med mig är att det är fortfarande svårt att springa till kon när någon annan lägger ut apporterna så där får jag backa lite.  Hon har fått riktigt fina upptag vilket känns jättekul, det enda jag har gjort är att lägga in kastade godis som belöning på tillbakavägen och enbart belönat bra upptag. Det verkar funka! Vi behöver jobba mer med upptag framifrån till nya runda-momentet. Där körde vi lite runda men det var svårt så vi måste gå tillbaka till att köra mycket med pall.

Från dagens pass tar vi med oss att följet går lite framåt men att vi har mycket kvar för att få ett riktigt bra följ. I inkallning med ställande måste jag bli mer noggrann med belöningarna, jag ska testa med dubbla matskålar för att få till både fart och ställande. Halvbra framåtsändande, vi hade svårt att få till avbrottet. Bra riktning och rätt bra saktagående. Ett riktigt fint upptag av 2-kg apporten idag, det var kul! Snart kan vi ta till en tyngre apport. Dirigeringen gick bättre idag och konskicken kändes mer stabila. Det som är intressant att tänka på är att hon har svårt för att särskilja kommandon. Hon tar gärna till det som hon gjort tidigare när hon blir osäker. Skickar jag mot rutan när jag tidigare kastat en boll springer hon gärna till samma ställe som förra gången. Äntligen har hon börjat klara sitt, stå, ligg men det har tagit mycket tid. Nu är det rutan, apportering, runda som känns svårt. Frågan är hur man ska hantera det, blanda moment och lära henne vad de betyder genom att tillåta det att bli fel ibland eller göra det enklare och inte köra olika moment samma pass. Ska fundera lite vidare på det… Imorgon blir det ridhusträning, vi ska köra mer ruta och alla belöningar ska vara bakåt. Inkallningar med ställande med enbart bra utföranden. Kryp, fjärr och såklart följ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *