Fokuserad träning

I torsdags var det lydnadskurs och det var som vanligt kul och givande träning. Vi fokuserade på rutan och konskick med lite olika typer av störning och det visade sig att med lite targets klarade hon störningarna bra. Mycket bra information till framtida träning med sändande momenten. Vi ska fortsätta ha mycket störning men göra det enklare och hjälpa henne mer.

I lördags var det sök och det gick riktigt bra! Fina raka skick, några tomskick efter varandra men ändå bra inkallning. Bra hantering av figgar trots ingen ögonkontakt. Tre figgar varav en med täcke. Riktigt bra jobb överlag, vi testade även vatten med mjukost och det var verkligen populärt.

Igår var det lydnadsträningsdag i Motala. Väldigt givande träning med störning och bra input. Vi testade av vårt fria följ och fick bra feedback. Jag ska fortsätta med belöningarna som vi gör men jag måste tänka mer på att fullfölja rörelserna så hon verkligen följer med i svängarna. Det är även viktigt att variera belöningsplaceringen mer! Inkallning med ställande blev bra, jag behöver tänka på uttalet mellan ut och hit så de inte blir lika! Vi körde även lite störningsträning med störningskommandon och lite rutskick mellan targets. Blev bra träning och med hjälp av targets var det enkla uppgifter att utföra. Vi gjorde även en hel del gruppmoment och Polka fick öva på att folk tittade på henne. Lite jobbigt var det men med hjälp av roliga belöningar blev det bra träning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *