Lugn vecka

Det har varit mycket på jobbet i veckan så det har inte blivit så mycket tränat. Hemma tragglar vi på med fjärren och krypet. Vet inte hur det går men kanske framåt. Jag försöker verkligen vara noga med att enbart belöna exakt rätt beteende och jag tror det hjälper även om det blir svårt så fort hon blir stressad och trampar runt. Fjärren är lite lättare men krypet är fortfarande väldigt svårt att få bra. Vi kör en del utomhus i kylan vilket såklart gör det svårare men hon klarar det ganska bra tycker jag. Vi har hunnit med ett pass på ridbanan där vi kört fritt följ, inkallning med ställande och en del apporteringar. En kedja som blev lite svår i slutet när jag la in fjärr-skiften på kallt underlag. Vi testade även lite apporteringsdirigering och jobbade med framåtsändande.

Apporteringsdirigeringen börjar arta sig, vi fick lite tips på senaste träningen med Ditte som vi testar av nu. Funkade riktigt trevligt idag men hon har svårt att hitta apporterna om hon inte får ta dem direkt men det är nog mest en erfarenhetsfråga tror jag. Polka gjorde en närmast perfekt 2kg apportering senaste passet och bar lite på 4kg dummyn. Båda funkade bra och det är dags att lägga på lite svårigheter där. Nu kan vi ta 3kg om det går att få till. Krypet ska vi nog ligga lite lågt med ett tag men vi kan jobba med nedläggandena i fotposition. Det har kommit in lite stress så vi behöver backa lite igen.

Imorgon ska vi köra en timma i ridhus.Vi fortsätter med inkallning med ställande,fotgående, dirigeringsapportering, rutan med framåtskick och en kul kedja.Vi borde nog jobba med lite stadga i skiftena i zätat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *