Segt

Det har inte varit en så rolig vecka, men inte heller dålig. Jag har varit sliten och inte hittat någon riktigt inspiration i hundträningen. Jag har varit lite knäckt kring vårt fria följ där jag upplevde att Polka blev alltför stressad. Nu känns det lite bättre igen men det är fortfarande lite motigt. Hundarna blev vaccinerade i torsdags vilket var bra att få överstökat. I fredags blev det inget tränat direkt men idag körde vi sök. Polka fick fyra figgar med mycket mjukost men vi fick lite problem med grunda skick vilket beror på att det nya mjukost-vattnet var väldigt populärt! Jag ska testa med mjölk i vattnet och bara vattna efter figgarna istället. Jag fick skicka om några gånger men när hon var säker på att jag verkligen menade att hon skulle gå ut på djupet gick hon fint. Inget badande eller drickande av skogsvatten! Jätteskönt att det går bättre! Inkallningarna var ju löjligt bra men jag vill ha lite mer dragning utåt. Jättebra hantering med figgarna och fina avlämningar. Jag har börjat vara mer strikt med ingångarna på tomskicken och transporterna. Det känns som det går åt rätt håll men jag behöver vara tydlig och hjälpa henne innan det blir fel. Bra att komma ihåg till senare.

10371992_10152875195223237_3234222270206399910_n

Imorgon ska vi försöka köra lite spår och lydnad på kvällen. Vi har kört så lite spår så det blir inget långt spår denna gång. På lydnaden vill jag fortsätta jobba med apporteringsdirigeringen, inkallning med ställande och läggande, lite följ i korta pass, kryp, kedja (hoppapport, metallapport, vittring, fjärr och inkallning med ställande och belöning bakåt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *