Bruksdag

Idag var det spår för första gången på länge! Polka fick ett fältspår på 650 m som låg 75 min och klarade det fint. Jag testade lite nya metoder idag med spårrutor men det funkade nog inte som tänkt för hon vindade in spåret och gick rakt genom. Hon hittade alla pinnar och tog sig genom alla svårigheter. Det var lite tufft på mittendelen när vinden låg på från sidan, det blåste hyfsat mycket. Hon fick tre snusdosor med korv under spåret och en leksak i slutet. Vi tog oss över ett stort dike med höga kanter och klarade vinklarna rätt bra. Jag tyckte hon var ganska lugn och höll ett rätt bra tempo.

Sen ikväll blev det lydnad på HU. Vi var trötta allihopa så det gick lite halvdant. Bra ändå att få träna lite för att utmana uthålligheten. Det som gick bra idag var den första träning med dirigeringsapportering, samtidigt som hon hade lite svårt att hitta apporterna. Vi behöver alltså backa lite där och ta tag i dirigeringen igen. Vi gjorde en kedja med bland annat hoppapport som blev utan tugg! Lite halvdan fjärr på nära håll i kedjan men fullt fokus på mig trots svår störning! Det var väldigt bra! Lite fritt följ som gick ok, en metallapport-övning som blev bra och lite kryp. Krypet är svårt… jag behöver ha henne att titta framåt men då tappar hon lätt position. Lite ruta-träning där jag var supernoga med positionen men jag vet inte om det blev jättebra. Hon hade svårt att gå ända ut på första försöket men jag tror det löser sig efterhand. Hon sorterade bra mellan kon och utlagda apporter så det funkade i alla fall.

Imorgon blir det vila och bara vanliga promenader. På tisdag hoppas jag på träning och sen får vi se hur mycket vi hinner med under julhelgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *