Sök och lydnad

Igår vad det som vanligt sök. Det var en platt ruta som vi la upp lite polkasokerannorlunda. Efter tips från sökkompisarna la de ut tre figgar som jag inte visste var de låg och därefter fick vi jobba på att hitta dem. Det var lite svårt och väldigt lärorikt. Polka fick en ovanlig figge, en stående figge på en sten med nätet. Det var inga större konstigheter men det vi behöver jobba på i övrigt är inkallning trots störning av figge och raka skick trots utlagda figgar. Så några pass ska vi köra med utlagd figge för att försöka jobba tillsammans trots denna störning. Boosta inkallningar och även se till att transporterna funkar bättre.
Idag blev det en rejäl promenad i snövädret och sen lydnad på kvällen. Jag tror Polka var lite sliten efter händelserika dagar men hon jobbade på bra. Lite fotgående som verkade funka rätt ok. Inkallning med ställande med bra utföranden men det syns att vi behöver mer stabilitet i momentet. En del hoppapport och träapporteringar som blev bra, nästan inget tugg. En vittringsövning som blev bra men där hon faktiskt valde fel pinne första gången. Det var inget stor grej, hon låg lite högt i stress och var nog inte riktigt med på övningen. Sen valde hon rätt gång efter gång trots mycket störning. Bra övningar som vi ska fortsätta med. Lite kryp som gick ok, jag körde lite för många repetitioner så det måste jag verkligen jobba med. Jag har lite lätt att fastna i moment vilket blivit bättre men i vissa moment glömmer jag bort mig. Lite ruta som gick bra, med hjälp av target blev det bra. Lite förflyttning efter stoppet men annars bra. Jag ska lägga in lite mer bollbelöning i stoppen ett tag. Vi gjorde också några tungapporteringar som blev ganska bra, första omgången gick riktigt bra, andra lite sämre.

Imorgon blir det träning med panglydnadsgänget i ridhus. Eftersom vi inte tävlingstränat så mycket och har långt kvar till tävling tänkte jag att vi gör det rätt enkelt. Vi kör lite fotgående med mycket belöning, sen ruta med target, inkallning med ställande med belöning bakom, hoppapport och vittring och däremellan belöning i transporter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *