Härlig lydnadsträning

Igår var det tävlingsträning i Valla ridhus, ett trevligt ställe och det blev bra träning. Polka fick köra kort fritt följ med belöningar (bra attityd och position), inkallning med ställande där hon försökte tjuva på belöningen men som blev bra tillslut. Efter det gjorde vi ett framåtsändande där hon var lite osäker på utspringet, vi har aldrig gjort det inomhus så det var nog därför. Sen fick jag hjälpa henne med avbrottet men saktagåendet blev bra. Efter det gjorde vi en treans ruta men utan inkallningen, fint utspring men lite kort i rutan. Vi gjorde också en riktigt bra metallapport och en vittringsapportering som var nästan utan tugg. Sist gjorde vi en hoppapport med bra upptag men lite tugg i avlämningen. Rutan, metallen, vittringen och hoppapport gjordes utan belöningar och hon hade bra attityd genom hela. Lite vida transporter så jag la belöningen i sista transporten.

Idag åkte vi till Dittes hall och tränade lite lydnad. Det blev också bra träning! Första passet körde vi fritt följ, vi fick bra tips om att tänka på hur jag har vänsterhanden i starter så Polka inte fokuserar på den. Jag ska även vara försiktig med vänsterfoten i vänstersvängar så jag inte trycker bort henne. Sen gjorde vi kryp och fick bra tankar om hur jag ska skapa följsamhet och lugn i momentet. Vi ska backa en del och köra lite övningar nos mot näsa för att lära henne att inte tänka så mycket framåt och att följa mig mer. Ett tag framöver ska alla belöningar placeras på marken i en stadge-övning. Det kändes som att hon snabbt blev lugnare och fick en liten annan tanke. Kul att äntligen få lite mer rätt känsla i det momentet! Sist körde vi lite övningar med folk som störning, det blev lite jobbigt när folket hamnade mellan mig och Polka men i övrigt kändes det som att hon hanterade det bra. Vi gjorde även en fjärr med folk som störning och hon var inte alls särskilt störd av det idag. Bra skiften utöver bakåtsittet. Hon blev lite sned när jag la ut belöning bakom så det behöver vi jobba lite med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *