Nyårssök och lydnad

Igår var det sök vid Torpet med en lite ny grupp folk. Polka skötte sig mycket fint och gjorde ett bra jobb. Jag jobbade med lite utmaningar men lyckades inte lura henne ett dugg! 😀 Vi körde en synretning på ena sidan och sen skickade jag på andra sidan på en helt dold figge som hon tog med lätthet. Sen gick första figgen in på stigen och det blev alltså tomslag på sidan med synretning. Det var inga problem och Polka kom fint på inkallning ändå. Sen en utlagd figge som vi var lite oense om var hon låg. Det blev därför rätt många tomskick innan jag hittade rätt ställe att skicka på och då blev figgen hittad! Lite samma sak hände på sista figgen också men Polka jobbade på och det blev fina skick trots lite strul. Jättebra att känna att även lite konstiga situationer kan klaras av med bibehållen känsla och engagemang. Väldigt trevligt gäng dessutom så det var en trevlig nyårsaftonsaktivitet!

Idag hade vi hyrt HUs lokal en timma och körde rolig lydnadsträning. Det som gick mindre bra var fotgåendet där vi hade svårt att få flyt. Krypet gick hyfsat bra men jag måste bli mer noga med att inte ge henne belöningen om armbågarna åker upp. Jättefina andra-skick på tungapporten efter att hon testat ett dåligt upptag. Vi kör nu tre kilo och det känns bra så det är inte långt kvar till 4 kg! Vi gjorde en del dirigeringsapporteringar med godisskålar och hjälp vid konen. Det blev bra dragning bakåt så det ska vi fortsätta med och ibland köra med apporter mellanåt. En kedja med fotgående, metallapport, hoppapport, fjärr, stadge-övning och inkallning med ställande. Bra utföranden men jag saknade lite tryck i henne.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *