Litet spår och lydnad

Igår var vi iväg och tränade lydnad. Det blev bra och rolig träning. Först körde vi gruppmoment och testade både nedlägganden och inkallningar. Det vi kommer behöva jobba mest med tror jag blir nedläggandena. Det blev bra men hon tvekade på annans kommando så jag behöver stärka upp henne där. Vi fokuserade lite på dirigeringsapporteringen och fick superbra utföranden på ganska enkla övningar i början. Mycket bra linjer och bra konskick. I slutet la jag även in apporter och fick mycket fint utförande. vi ska nog fortsätta ett litet tag med godis och sen lägga in apporter efter hand som det funkar. Vi gjorde en kedja där hon blev lite störd i apporteringen vilket ledde till mycket tugg. Ett tag ska vi köra med bara godis på marken för att få lite enkla och lugna övningar. Lite fritt följ där jag återigen fick tips om att gå lite annorlunda med händerna för att få bort lite fokus på dem. Vi gjorde lite fjärr med hjälp av en externbelöning. Det var väldigt bra för oss och vi ska försöka få till mer sån träning. Sist gjorde vi lite dirigeringsövningar där det blev tydligt att Polka har fått rätt bra konskick och kan ställa om rätt bra.

Idag blev det lite terrängpromenader med bus och sent på eftermiddagen la jag ett kort men klurigt spår åt Polka. Det var kanske 400 m med återgång, spetsvinkel, spårruta och lite luriga vinklingar. Alla fem pinnar och en mjukosttub hittades och hon spårade förhållandevis noga. Hon tyckte det var väldigt kul och kollade lite på andra djurspår men höll sig bra till rätt spår överlag. Tanken var att hålla nere farten lite och hålla henne i kärnan men det blev lite mörkt så det var svårt i slutet. Återgången var lurig tycket hon men med lite hjälp klarade hon även det.

Imorgon blir det lydnadsträning i Högby. Jag tänker mig att vi behöver börja jobba mot lydnadsklass 3 igen. Jag tänkte att jag skulle försöka få till två omgångar med moment från kl 3, typ något sånt här:

  1. sättande under gång, inkallning med ställande med uppdykande belöning, ruta med target, hoppapport, metallapport, vittring och fjärr på matta.
  2. kedja: fritt följ, sättande under gång, ruta, fjärr och metallapport

Om tid finns vill jag även jobba lite med krypet, tungapport och avlämningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *