Skendräktig?

Veckan har varit lugnt sen Polka fick vattensvans. Det gick över rätt fort men vi har tagit det lugnt eftersom problem uppstår efter ansträngning i samband med kyl och det är en typ av inflammation. Första dagen fick hon metacam men sen har hon klarat sig utan. Hon blev helt bra andra dagen men har fått ta det lugnt ett tag efter. Men idag blev det äntligen lite träning. Jag hade lagt ett spår på 450 m i skogen bakom oss. Spåret inkluderade 5 pinnar och en snusdosa, två spetsvinklar, en spårruta, en återgång, slalom mellan träd och lite gamla spår från husse och vilt. Det klarade hon väldigt fint men hon tyckte återgången var väldigt märklig. Rätt mycket snö delvis men det påverkade henne inte mycket, liggtiden var nog lite drygt en timma. Men det var kul att lägga spår i snön, det var lätt att hjälpa henne att gå rätt och med hjälp av omvänt lockande i belöningarna blev hon lugnare.

Sen på kvällen blev det lite lydnadsträning i HUs lokal. Det var inte så mycket som funkade, Polka kändes lite stressad, orolig och hade svårt med självkontrollen. Kanske har hon gått in i skendräktighetsperiod för hon är väldigt svår just nu. Det är 56 dagar sedan hon började löpa så det kan passa och jag tror det har varit lite liknande beteenden tidigare löp. Vi gjorde lite vittring som blev så svår att hon plockade fel pinne några gånger. Väldigt oväntat, det händer verkligen aldrig. Även när jag försökte hjälpa henne och göra det lättare blev hon osäker. Inga stora problem men lite oroväckande. Fint fokus i störningsträningen i början och rätt bra kryp i slutet. Däremellan blev det lite ostyrigt. Jag borde ha använt mer kamp i träningen för jag tror det kan hjälpa henne med engagemanget. Vi behöver också jobba mer med självbehärskningen för det försvann många godis utan frikommando idag. Så till träningen imorgon tänker jag mycket fokus och behärskningsövningar, lite kryp, tungapport och en vittring som ska bli bra. Lite följ med fokus och lugn. Försöka lägga in kamp när det funkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *