Kul lydnadsträning

Senaste tiden har jag försökt anpassa träningen efter Polkas sinnesstämning och det har funkat ganska bra. I söndags hade vi ett bra pass där vi körde mycket transporter (matte fick backning på att jag går för snett), lite apporteringar och lite blandat. Det blev bra transporter och hon kändes relativt balanserad. Hon gnällde en del när hon fick vänta på sin tur så jag hoppade över gruppmomenten. Sen i söndags har vi inte gjort så mycket, det är svårt att få till så mycket när det är tråkigt väder. Lite träning hemma har vi gjort, fjärren går nog lite framåt tack vare vår nya belöningsmaskin. Lite kryp som fortfarande är svårt… hon blir rätt stressad.

10891931_10152637695148237_2155073295969556412_nIdag var vi iväg med pang-lydnadsgänget i LHU. Det blev jättebra träning idag! Det var kul och vi la oss på en lagom nivå för dagen. Vi började med ingång på plan och lite lämnande-moment så Polka fick sitta bland folket på plan. Det var lite jobbigt sa hon men med bollbelöning fick vi till bra känsla och fokus där med. Sen körde vi ruta med mycket störning av folk. En person i rutan och folk som stod i vägen på vägen dit. Mycket fina utföranden och hon kändes väldigt trygg i utförandena. Lite titt på personen i rutan men sen väldigt fokus på mig. Kändes som en kul övning! Sen körde vi lite allmän träning med mycket störning (fjärr, följ) och det blev väldigt bra. Hon kändes väldigt trygg i övningarna och hade bra fokus. Efter och innan körde vi lite blandad träning, en del transporter där jag tänkte på min position, en 2 kg tungapport som hon gjorde fint, lite skall, kryp som blev lite stressat i en rätt svår miljö. Mycket fina utföranden överlag, bra känsla. Vi tränade lite bärande av träapporter och det blev bättre i slutet. Det vi ska fortsätta med nu är ingångar bakifrån med apport som verkar funka ganska bra nu. Det är liten tendens till tugg framifrån så där är hon inte trygg än. Vi får jobba vidare och tänka på att det tar tid att ändra en känsla. Jag ger det en vecka till innan jag försöker mig på några avlämningar framifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *