Bakåtsitt och tugg

Det här är våra stora stötestenar just nu, bakåtsittet och tugget. Himla tråkiga grejer att nöta på. Idag tränade vi lite hemmavid eftersom det var urkallt och hundarna hade inte fått göra mycket alls idag. Sookie fick kramp när hon var ute för att rastas så det var inge kul väder för promenader. Vi fick både bra och dåliga utföranden på bakåtsitten och hålla-fast träningen idag. Jag vet inte hur jag ska göra för att verkligen få rätt känsla i hållandet av föremål. Jag körde några vittringar men fick lite tugg emellanåt. Det blir sämre efter ett tag så jag får inte göra för många repetitioner. I slutet gjorde hon några riktigt fina upptag och hållande när hon fick hämta pinnen bakom mig. Skönt att sluta med något bra i alla fall. Bakåtsitten är svåra, de andra skiftena är jag rätt nöjd med just nu. De kan vi fortsätta utmana men bakåtsittet hamnar i nått mellanläge. Hon flyttar ca 8 cm framåt vilket känns lite onödigt. Det är väldigt svårt att få henne att förstå att det är bakbenen som ska vara stilla. Just nu försöker jag få henne att flytta bak framtassarna tillräckligt men hon har svårt att komma hela vägen bakåt. Kanske ska jag försöka med en upphöjd target för baktassarna ett litet tag för att verkligen få förståelse för just det skiftet.

Imorgon blir det en stunds träning i LHUs lokal. Vi ska köra lite följ, inkallning med ställande, apporteringsupptag, kryp, en kedja (följ, sättande, ruta, apportering och fjärr utan bakåtsitt). Om det är möjligt vore det bra att köra lite framåtsändande. Hemma ska jag fortsätta med apporteringen, fjärren och även fokus på att se framåt med störning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *