Morgonträning

Imorgon blir det inget sök då det är för kallt. Eftersom vi var sent ute blev det bara en tidig tid i ridhus som funkade. Träningen idag blev blandat bra och dålig. Jag behöver ha in än mer tryck i henne blandat med stadga för att få till bättre känsla i momenten. Vi gjorde i alla fall några moment som blev bra, b.la. ruta med störning och kryp. Imorgon ska jag försöka köra lite stadge/fart-övningar innan vi kör en kort kedja. Vi kan blanda lek och stadga och få till fokus. Vi gör det som uppvärmning innan vi går in och gör en ingång på plan som belönas med lek. Vi ska sen göra inkallning med ställande, ruta med störning, fotgående, sättande med gång, apporteringsupptag, framåtsändande med target och fjärr på lite avstånd (ej bakåtsitt).

2016-01-15 12.06.57På söndag ska vi ta med godismaskinen och använda den som lite störning. Då kör vi även lite tungapportering. Hemma har vi kört en ny approach för att ett tag försöka bara få bra utföranden i bakåtsitten. Det funkar lite bättre med en filt som bakbenstarget så jag ska fortsätta med det ett tag och verkligen vara noga med bra utföranden.

Jag funderar på att anmäla till tävling snart men jag känner mig inte redo, å andra sidan är vi mer redo nu än i höstas. Samtidigt är Polka i lite skendräktighet och jag vet inte hur länge det kommer hålla på. Följet känns inte klart och vårt projekt med antitugg har mycket kvar. Jag känner mig inte peppad just nu, det är dessutom rätt kallt så vi får se hur det känns nästa vecka. Kanske är det bra att tävla ändå för att veta vad vi behöver jobba med framåt… Åh vi får se hur det känns nästa vecka helt enkelt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *