Det blir värre

Skendräktigheten alltså. Hon kändes stressigare idag på träningen och jag vet inte hur jag ska få till vårt fria följ. Jag tycker inte hon har rätt känsloläge i följet och jag vet inte hur jag ska få till det alls. Samtidigt är hon ju i en känslig fas så jag ska nog inte dra för mycket slutsatser av det här nu. Kanske blir det bättre när hon är i nästa fas, eller så får vi för evigt kämpa med detta moment. Vi körde en 2 kg tungapport idag och det var svårt nog, hon fick göra två upptag innan hon lyckades. Det är ett mer än vad hon brukar så det var inte så bra. Kan det också ha med skendräktigheten att göra? Vi körde en del stadga och kedja men ingen av delarna funkade så bra. Inte jättedåligt heller men inte bra. Hon utför alla moment men flyttar lite i stadgan och ser allmänt stressad ut. Inte kul. Vi fick till en del bra saker också, bra skick till rutan, några fina skiften, lite bra apport-hopp och överlag var hon väldigt engagerad. Ett engagemang som ligger väldigt nära stress och det kommer fram när det blir lite svårt. Idag tränade vi kl 17- 18 vilket innebar att hon var väldigt hungrig. Kanske påverkar det också?

Så framåt. Hur ska jag planera för att få till lite genomgående bra pass? Imorgon blir det mycket stadga och korta kedjor. Mycket kampbelöning vilket jag tror passar henne nu när hon lätt blir lite osäker. Detta blandat med fokusövningar kanske kan funka. Generellt måste jag jobba jättemycket med stadga, den har blivit avsevärt sämre. Stadga i sittandet i inkallningar, låta-bli-övningar, fjärrskiften, ställanden… Det kan vara lämpliga övningar till imorgon – att köra lite stå/stanna runt folk. Jag ska försöka få till lite uppletande imorgon innan träningen och se om det hjälper tillsammans med en lite mättare hund. Det blir ju ingen tävling nu när hon är sån här så vi har ingen stress med att få till momenten tävlingsmässiga. Det är ett fåtal dagar kvar till “dräktighetsperioden” ska vara över och efter det hoppas jag nästa fas ska gå lite snabbare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *