Framåtsändande

Jag har tänkt lite kring vår framtida träning av framåtsändande. Vi har kört lite hemmavid och det har varit både bra och dåligt. Jag gjorde lite för många repetitioner idag vilket gjorde att hon blev osäker i slutet. Så det är viktigt att det blir mycket rätt om vi ska göra flera repetitioner. Idag märkte jag av att jag inte kan in och peta i fotgåendet innan skickandet för det gör henne osäker (såklart). Skickandet framåt funkar ganska bra, speciellt första omgångarna. Avsaktandet var ok när jag hjälpte henne med kommando men hon blev lite osäker i saktagåendet och ville vända bakåt ett antal gånger. Det blev även sämre efterhand. Jag hade även lite svårt att få till belöningsplaceringen på ett bra sätt eftersom hon kommer så långt ifrån mig att jag inte kan placera belöningen hos henne på ett bra sätt. Så nu är planen för de olika delarna:

  • Fotgåendet – öva separat, lägga in ibland innan sändandet men då köra lite mer dynamiskt med svängar och halter för att bibehålla följsamheten.
  • Sändandet – hjälpa henne med target ett tag för att göra henne trygg och för att hitta punkten.
  • Saktagåendet – första steget nu blir att lära henne ett stanna i saktagåendet med fokus framåt. Vi kör några pass hemma och lägger sen in det på planen men med belöning framför och lina. Efter det kan vi jobba på att få ett lugnt saktagående som är tryggt och har mycket fokus framåt. Vi ska även lägga in att börja från en target för att lättare lägga ihop det med sändandet sen.
  • Inkallningen – ska vi öva lite separat och även lägga in någon gång i saktagåendet.

Jag ska ha lite fokus på framåtsändande fram till vår inplanerade privatlektion i ämnet för att se om det kan vara rätt väg. Någon del av framåtsändandet ska tränas i varje pass. Vi kommer främst att börja med stannandet i saktagåendet.

Imorgon blir det sök för första gången på länge. Jag tänker mig ett ganska enkelt pass med fokus på raka skick och inkallningar. På söndag blir det sista kvällen med samträning i hallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *