På väg tillbaka

Det känns som att Polka har lugnat sig igen efter sin skendräktighet. Hon är inte klar med den men hon har ändrat sig i sitt humör och blivit mer sansad igen. Väldigt skönt och bra för vår träning. Igår var det sök och Polka fick ett relativt lätt sök med några utmaningar. Hon var lite pipig men jag tror det var mest för att hon inte sökt på länge. Hon gjorde överlag ett bra jobb, fina markeringar men en gång gick hon inte ändå fram till figgen på ett påvis så hon fick belöning direkt hos två av tre figgar för att undvika det problemet. Ganska bra inkallningar, bra riktningar och bra på djupet. Lite slarvig i avlämningarna och jag var lite dålig på att vattna henne så på ett skick tror jag hon sprang och letade vatten en lite stund. Nästa träning ska jag låta henne få belöning direkt hos figge två av tre gånger, låta henne få ett antal tomskick och se om inkallningarna fortfarande funkar. Färre men större belöningar.

Idag blev det ett spår på 600 meter på barmark i skogen bakom huset.  Jag ville ha ett 2015-08-26 17.18.26noggrant spårarbete så det var många snitslar och en del vinklar. Fint upptag och direkt åt rätt håll. Kollar av i vissa vinklar och väljer lite fel ibland men överlag blir det bra. Hon spårade nog bättre i snön med det var ändå bra. Väldigt fint arbete i spetsvinklarna. Vi gick på en stig där hon hade lite svårt att ställa om. kanske hade någon gått på stigen vilket gjorde henne lite konfunderad. När hon väl fått fäste blev det väldigt bra och hon tog vinkeln ut från stigen bra. Jag skulle vilja köra än mer noggrannhetsspår i fortsättningen och kanske köra mer näringsspår. Nästa spår kan få bli ett kort näringsspår på hårt underlag, exempelvis grusväg.

Idag var det även sista tillfället på samträning, det blev riktigt bra träning idag! Vi körde genom hela trean med kommendering och belöningar på valda ställen. Mycket fina utföranden överlag. Fint följ med kortkoppel, lite obekväm i förflyttningarna men kändes uthållig och bra. Sättande under gång där jag la in följsamhetsövning och det blev bra. Skickade bakåt i sättandet vilket kändes som rätt val då hon kan bli lite osäker i stadgan där. Mycket fint inkallning med ställande, inget att klaga på. Bra skick till rutan och jag kastade boll på ställandet, det är det som behöver stärkas tillsammans med stadgan. Mycket fin hoppapport med en handhjälp i ingången. Fin avlämning med bara lite tasslyft fram. Fin vittring med bra sortering och med hjälp av godis på marken i fick ett bra avslut. Sen en utmärkt metallapport och en ok fjärr på 10 m. Bra attityd genom hela, fint uppsitt, bra ställande men framflytt i läggandet och därefter belönade jag ett fint ställande bakåt. Det känns som det vi har att jobba med är fotgåendet, ställandet i rutan, avlämningar och fjärr med störning. Kanske är inte tävling alltför långt borta. Transporter och kedjor är såklart också viktigt att jobba med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *