Zuper Zack

Zack är alltså valpen som kom in lite oväntat i våra liv för några dagar sedan. Oväntat på så sätt att det uppstod en chans att få ta hand om en valp vi visste en del om och som verkade helt underbar! Hans släkt har vi träffat en del och verkligen gillat så när Zack behövde ett nytt hem tog vi chansen.

10407066_10153514571078237_3027470292676813888_n (1)

Zack har nu bott in sig lite hos oss men han har nog inte riktigt landat än. Våra andra hundar, Sookie och Polka, har inte riktigt accepterat honom men det går bättre och bättre. Zack verkar vara en trygg valp med gott självförtroende! Han skyggar sällan och tar nya upplevelser med jämnmod. Han är nyfiken och glad och älskar alla människor. Han gillar alla typer av leksaker vi har presenterat för honom och äter glatt det mesta vi har gett honom. Första dagarna var har lite magsjuk och vi försökte ge honom ris för att stabilisera magen men det var inte populärt. Allt annat har däremot gått ner utan problem.

Alla hundar har lite negativa egenskaper, så även Zack. Han har rätt lätt till skall, speciellt när han är trött eller blir frustrerad. När de andra hundarna inte vill leka med honom kommer det gärna gälla skall, något som våra hundar mest tycker är konstigt. Han verkar trygg med andra hundar och var försiktig när de blev presenterade men sen dess har han visat vissa tendenser på att inte riktigt lyssna alltid. När Polka inte vill leka kan han gå på och testa var hennes gräns går. Han har även svarat upp lite mot Sookie när hon har sagt ifrån så det blir lite spännande att se hur det kommer utvecklas. Jag tror inte det kommer bli något problem i längden men i början nu kan det vara lite spänt ett tag.

Ibland när han inte riktigt vet vad han ska göra blir han lite passiv, han sätter sig ner och väntar på att någon ska lösa situationen åt honom. Kanske är det också när han är lite mer trött. Han är rätt självständig vilket gör att han inte alltid händer på när vi går promenader så det kommer vi får jobba lite på. Han har även varit lite uppvarvad hemmavid och haft det svårt att koppla av på egen hand. Det tror jag kan ha att göra med att han är lite stressad över miljöombytet så troligen kommer det bli bättre utan någon större insats. En annan sak som kan ha med samma sak att göra är att han haft lite svårt att vara ensam när vi lämnat rummet. Det kan också ha med detta att göra eftersom det gick bra att han var ensam med de andra hundarna hos uppfödaren. Jag tror det löser sig om vi tränar och belönar att vara lite mer trygg i buren och utan oss. Det är ett problem vi kan ta tag i när han blivit lite mer lugn hemma och vi börjat lära känna varandra lite mer.

Det vi har “tränat” på är att leka med en leksak och sen byta till en annan (bytesleken) och omvänt lockande. Två bra kunskaper inför framtida träning! Lite inkallning har vi även belönat och jag tänkte börja leka lite burlekar med honom för att få buren att bli lite mer positiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *