Lydnad och sök

Igår kväll tränade vi lydnad i hallen, precis som vi gjort alla fredagar denna månaden. Det blev bra men lite konstig träning. Polka fick göra lite apporteringar där vi jobbade med att hålla fast apporten och snabba upptag. Sen körde vi en kommenderad kedja: sättande under gång (framföringen var sådär, bra skifte), ruta (bra, med target), hoppapport (bra), metallapport (mycket bra), vittring (lite tugg) och fjärr (lite framflytt i läggandet och ställandet). Överlag hade hon lite ljud då och då vilket kändes lite märkligt. Hon hade överlag bra utföranden men såg lite obekväm ut och pep lite. Efter kedjan körde vi lite följ som blev helt ok. Positionen är inte jättebra men det var ok. Det var mest märkligt med ljuden… Kan det ha berott på att hon fick sitta och vänta en stund på sin tur? Eller vad kan det annars vara? Jag kan inte komma på något annat utöver att det såklart kan vara en reaktion på flockens förändring. Just eftersom hon hade så bra utföranden så känns det inte som att det är något allvarligt. Vi fortsätter och tränar på och ser hur det utvecklas. Vi gjorde även gruppmoment och körde helt tävlingsmässigt för trean men med 2 min sittande och det gick bra. Det som vi behöver jobba med inför tävling är tugget och fjärren samt såklart fotgåendet och stadgan.

Dagens sök var bara helt jättebra. Några skick blev lite sneda men helt perfekta när jag rättade in henne. Bra inkallningar, bra markeringar och fina skick. Verkligen inte mycket att klaga på. Två figgar i början sen blev det typ 8 tomslag och sen en sista figge. Jättefint jobb rakt genom! Även transporterna funkade idag! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *