Sök, spår och mask

I slutet av veckan fick vi så svar på Zacks prover och han har diverse typer av mask och bakterier. Han går nu på Axilur och vi hoppas han blir helt bra i magen nu! Det har varit jobbigt, främst på nätterna när han behövt gå ut ofta. De vuxna hundarna blev också avmaskade efter inrådan av veterinären. Medlet slog ut Polkas mage mitt i sökträningen så söket gick verkligen inte bra. Hon var stressad och sprang utan att tänka sig för och när jag skickade om valde hon att ta med sig fastrullen på vägen in från ett tomslag. Vi gjorde ingen stor sak av det och nästa skick gick bättre. Efter halva rutan kände jag att det var lika bra att lägga ner för hon var inte sig själv. Pigg men stressad och det ger ingen bra träning.

Idag tränade vi spår med alla hundarna. Zack fick två spårrutor och några steg mellan dessa. Jag tror han börjar snappa upp tankesättet men han har det inte riktigt lika naturligt som Sookie. Han verkar i alla fall tycka det är kul att äta godis på marken 🙂 Sookie är lite ur gängorna nu, kanske är det hormoner eller flockförändringen men hon är lite svår att jobba med. Hon är väldigt vilt-fokuserad och spåret gick i vågor idag. Polka fick ett spår på 700 m med få vimplar, 8 pinnar och några vinklar. Inte vårt svåraste spår men det gick rätt bra. Liggtid på 95 minuter och blandat underlag, snö och barmark. Hon var lite stressad men fick lösa några situationer bra idag. Vi behöver fler sådana här spår innan tävling eftersom jag lär mig mycket av att se henne leta rätt på spåret igen. Samtidigt behöver i´vi också jobba med noggrannheten.

I lydnadsträningen framåt ska Polka fokusera på:

Fritt följ + sättande under gång, hållafast apport, position i rutan, fjärr med störning på rätt avstånd med mycket belöning bakom. Inkallning med ställande i kedjor med belöning bakom.

Inne ska vi köra kryp och ute jobbar vi vidare med framåtsändande och tungapportering. Imorgon ska vi få till lite brukslydnad (framåtsändande, hållafast, inkallning med ställande om ok underlag, kryp, skall, fjärr), på tisdag blir det inomhusträning lydnad (följ, sättande, inkallning med ställ, snabba ställanden i rutan, hållafast och fjärr), onsdag kan vi försöka få till lite uppletande om det är ok underlag. Torsdag är det lydnadskurs, fredag vila och lördag frittfölj-kurs. Söndag kör vi spår som vanligt! Känns bra att komma igång med träningen lite mer ordentligt igen.

2016-03-05 16.55.12

Zack ska få jobba med inkallningen så den blir riktigt bra, förhoppningsvis med hjälp av gott godis! Sen kan vi ta tag i lite följsamhet vid sidan och komma tillbaka med leksak. Det känns som viktiga saker att börja med. Zacks ena öra har rest sig, vi får se vad det andra örat hittar på! Jag vägde honom idag med och han ligger på 6,8 kg så han lägger på sig nu. Han hade nog svårt att få i sig näringen för maskarna men han har klarat sig ganska bra ändå, speciellt senaste veckan har han börjat se lite rundare ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *