Ändrade planer

Som vanligt känns det som något kommer in och stör i planeringen. Daniel har varit sjuk och jag har varit sliten så vi har hållit oss hemma senaste dagarna. Hundarna har fått lite träning hemmavid men inget avancerat. Polka ha fått träna på framåtsändandet och det går framåt. Likaså tungapporteringen även om den är mer vinglig. Apporteringarna går också framåt och tugget har minskat avsevärt. Det är väldigt väldigt skönt! Fjärren har blivit lite bättre men fria följet är lite katastrofalt fortfarande. Förhoppningsvis får lite mer styr på det efter helgens kurs! Det ska även bli intressant att höra hur den instruktören lär in fria följet då vi inte har börjat med det på Zack än. Han kan på sin höjd följa en godis…

Polka har fått jobba med våra svaga delar inför lydnadstrean men vi behöver jobba mer med helhet och mer tävlingslika arrangemang. Och tävlingsträning!

Zack har som tur är varit bra i magen nu i två dagar så vi hoppas verkligen det håller i sig! Zack har fått träna på sitt, vilket inte alls har varit lätt att lära honom. Vissa saker lär han sig automatiskt, t.ex. gå och lägg dig, men sitt har inte gått in. Kanske har jag tänkt fel och försöker lära honom sittande när jag istället borde lära honom sitt från ligg eller sitt från stå. Jag ska testa att skilja på dem istället och fokusera på en rörelse i taget. Jag är verkligen inte bra på fri-shaping så det känns mest förvirrande att träna. Han fick ett kort spår idag för första gången med mycket godis och det var kul! Han klarade det bra men gick lite fort fram och ville sen gå tillbaka för att plocka mer godis så det får vi jobba på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *