Miljöträning

Idag var vi iväg för lite miljöträning av valpen och lydnadsträning av Polka. Zack tyckte miljön med mycket trafik var rätt jobbig. Han ville inte leka men kunde gärna äta godis. Vi fick till några sessioner med bra fokus och i slutet kunde han göra en liten kedja med nosdutt, sitt, stanna kvar och kalla in på typ 2 m håll. Duktig valp! 🙂

2016-03-09 16.54.02Efter Polka fick köra sitt pass fick han komma ut igen och titta på andra hundar som tränade. Han gruffade lite men skötte sig överlag bra. Vi behöver mycket mer sådan här träning nu när han är frisk!

Polka fick köra lite blandade moment ur lydnadsklass 3. Apporteringarna gick bra idag. Träapporten var överlag tuggfri, metallen greppade hon mycket fint. Vittringspinnen tuggar hon fortfarande mycket glatt på så där har vi en del jobb kvar. Det får jag nog acceptera till tävlingen i påsk men det är ett fokus framåt. Fjärr med matta är lätt enligt Polka som gjorde en superfin fjärr på 15 m. Jag vågade inte testa utan eftersom underlaget var så blött och tråkigt. Rutan gick bra, lite grund men hon hade bra fart, riktning och helt ok stopp. Det var skönt att äntligen få ut lite avstånd och att kunna kasta boll mer obehindrat. Uteträning är väldigt trevligt även om inte Polka uppskattar underlaget än. Lite fritt följ som kändes ok hann vi också med. Sättande under gång som var bra och en inkallning med ställande som gick långsamt. Vet inte om hon tyckte det var lite halt eller om vi behöver boosta farten mer. Fart har inte varit ett problem tidigare så vi får avvakta och se. Lite korta kedjor mellanåt och rätt mycket lek idag. Det kändes som ett kul pass. Det enda som inte funkade var tugget på vittringspinnen, annars kändes det som alla momenten var helt ok. Det kanske inte blir förstapris på första tävlingen men vi fixar det i år, det är jag säker på!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *